Anton Lundellilta vastustamaton suoritus alivoimalla – sitten kaukalossa tapahtui kummia: "Joskus näin käy"

Florida Panthersin Anton Lundell iski kauden kolmannen maalinsa jääkiekon NHL:ssä, kun Florida menetti kolmen maalin etumatkan ja hävisi kotonaan St. Louis Bluesille jatkoajalla 4–5.

Lundell onnistui maalinteossa nyt toisessa ottelussa perättäin tehtyään kauden ensimmäisissä 19 ottelussa vain yhden maalin. Kaikkiaan Lundell on kerännyt tehot 3+8.

Lundell pääsi toisessa erässä alivoimalla vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan Sam Reinhartin kanssa. Suomalainen iski kiekon sisään Reinhartin syötöstä (video alla).

Panthers siirtyi Lundellin maalilla jo 4–1-johtoon, mutta kolmannessa erässä St. Louis kiri kolmen maalin takaa tasoihin. Ratkaisumaalin teki jatkoajalla Jordan Kyrou, joka osui myös varsinaisella peliajalla.

– Emme vain pystyneet pelaamaan niin hyvää 60-minuuttista kuin halusimme. Joskus näin käy, mutta otamme tästä opiksi, Lundell harmitteli tappiota seuran julkaisussa.

Eetu Luostarinen kirjautti ottelussa syöttöpisteen. Luostarinen syötti Aaron Ekbladin viimeistelemän Floridan 1–0-maalin jo ajassa 1.20.

Kapteeni Aleksander Barkov ei ollut Floridan kokoonpanossa.

Raanta torjui Carolinan voittoon

Jesperi Kotkaniemi antoi syötön Carolina Hurricanesin voittomaaliin Calgary Flamesia vastaan. Carolina voitti kotijäällään 3–2 ja katkaisi viiden ottelun tappioputken.

Ottelu oli kahden erän jälkeen tasan 2–2, mutta Brett Pesce iski Hurricanesin voittomaalin ylivoimalla päätöserässä ajassa 48.46. Kotkaniemi antoi maalin takaa mainion syötön Pescelle, joka laukoi Carolinan johtoon.

Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 18 laukausta. Carolinan kirkkain suomalaistähti Sebastian Aho jäi ilman tehoja.

Kotkaniemi on kerännyt tällä kaudella 22 ottelussa tehot 2+3.

Rantanen ja Lehkonen tehoille

Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen edustama hallitseva Stanley cup -mestari Colorado Avalanche taituroi kotonaan 4–1-voiton Dallas Starsista.

Rantanen ja Lehkonen merkittiin syöttäjiksi Josh Mansonin 2–0-maaliin.

Myös Dallasin Miro Heiskanen pääsi tehoille syötettyään joukkueensa ainoan maalin.

"Iso tahtovoitto"

Sarjakierroksen varhaisottelussa lauantai-iltana Suomen aikaa Edmonton voitti New York Rangersin vieraissa 4–3. Edmonton voitti päätöserän peräti 4–0.

NY Rangers näytti jo varmistavan voittonsa toisessa erässä, jossa Chris Kreider ja Julien Gauthier tekivät 33 sekunnin välein Rangersin 2–0- ja 3–0-maalit.

Edmonton kiri hurjasti kolmannessa erässä. Jesse Puljujärvi syötti Evan Bouchardin 1–3-kavennuksen tekoon. Puolustaja Bouchard ei ollut vielä onnistunut maalinteossa tällä kaudella mutta iski Rangersia vastaan kaksi maalia.

Edmontonin voitto-osuman teki ylivoimalla kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Leon Draisaitl.

– Iso tahtovoitto, mutta meidän täytyy oppia virheistämme. Meidän on paras oppia nopeasti. Emme voi jäädä tappiolle 0–3 jokaisessa pelissä. Se on liian uuvuttavaa pelaajille, saksalaishyökkääjä Draisaitl sanoi NHL.comin mukaan.