Suomalaiset hajottavat puhelimensa kotioloissa – tämä on tuhoisin paikka!

Yhdysvalloissa joka viiden puhelin tippuu vessanpönttöön, mutta Suomen vaarallisin paikka älypuhelimelle löytyy muualta. Onneksi.

Mobiililaitteet rikkoutuvat usein kotioloissa. Suomessa 49 prosenttia älypuhelinten rikkoutumisista tapahtuu kotona tai sen välittömässä läheisyydessä. Tuhoisin paikka on olohuone, jossa tapahtuu 29 prosenttia kaikista vahingoista.

SquareTraden tutkimuksen mukaan 19 prosenttia suomalaisten älypuhelinten rikkoutumisista tapahtuu pihalla tai pihatiellä. Puhelin esimerkiksi putoaa taskusta ovea avattaessa, lapsen kanssa leikittäessä tai se voi jäädä auton katolle, kun kuljettaja lähtee ajamaan.

Puhelin hajoaa makuuhuoneessakin


Suomalaisten älypuhelinonnettomuudet noudattavat eurooppalaista kaavaa.

– Kylpyhuoneessa vaaraelementtinä on tietenkin vesi. Suomessa kahdeksan prosenttia älypuhelinten rikkoutumisista johtuu siitä, että laite on pudonnut wc-pyttyyn. Yhdysvalloissa tämä on syynä joka viidenteen älypuhelimen hajoamiseen! Mutta miksi puhelin hajoaa makuuhuoneessa, siihen ei tutkimus antanut vastausta, SquareTrade Euroopan toimitusjohtaja Kevin Gillan sanoo.

Älypuhelimet ja tabletit kulkevat nykyään mukanamme kaikkialle. Ne ovat keskeisiä työkaluja, joilla hoidetaan kanssakäymistä ja arjen pyörittämistä. Tästä syystä ne altistuvat myös yhä useammille mahdollisuuksille rikkoutua. 

– Yllätys oli, että niin suuri osa rikkoutumisista tapahtuu kotioloissa, Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo.

Kodin vaarallisimmat paikat älylaitteille:

Olohuone 29 prosenttia
Piha ja pihatie 19 prosenttia
Keittiö 18 prosenttia
Kylpyhuone 14 prosenttia
Makuuhuone 12 prosenttia

Lähde: Elisa Oyj


Lue myös:

    Uusimmat