Mainos

Suomalaiset eivät lämpene luonnonsuojelulle

Suomalaiset eivät ole kovinkaan halukkaita uhrauksiin ympäristön puolesta. Uuden tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät halua maksaa aikaisempaa enemmän veroja tai huomattavasti kalliimpia hintoja ympäristön hyvinvoinnin takaamiseksi.

Tilastokeskuksen tekemän selvityksen mukaan suomalaisten ympäristötietämyksessä ja kansalaisten toiminta-aktiivisuudessa on parantamisen varaa. Suomalaiset eivät myöskään ole yhtä huolestuneita ympäristöongelmista kuin useiden muiden länsimaiden kansalaiset.

Suomalaisia huomattavasti valmiimpia erilaisiin uhrauksiin ovat hollantilaiset, espanjalaiset ja italialaiset. Eri maissa tehtyjen selvitysten mukaan myös norjalaiset ja saksalaiset ovat suomalaisia valmiimpia elintason laskuun ympäristön hyvinvoinnin vuoksi. Myös yhdysvaltalaiset ja venäläiset ovat tutkimuksen mukaan halukkaampia tekemään uhrauksia ympäristön suojelemiseksi.

Tshekit ja unkarilaiset sen sijaan ovat suomalaisia vastahakoisempia laskemaan elintasoaan ympäristön vuoksi. Kuluttajien käsitysten selvittämiseksi tutkijat haastattelivat 21 eri maassa vähintään 1200 ihmistä. Suomessa tutkimus kuuluu laajaan Kulutus, tieto, asenteet ja ympäristöpolitiikka -hankkeeseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.