Mainos

Suomalaisen Usko Uutisen kuolemasta aloitettiin tutkinta – miksi teon tunnustanut nainen vaikeni 22 vuoden ajan?

Ruotsissa vuonna 1994 kuolleen suomalaismiehen tapausta tutkitaan murhana, kertoo ruotsalaismedia. 

Yli kaksikymmentä vuotta vanha kuolemantapaus Ruotsin Södertäljessä sai alkuviikolla uuden käänteen, kun 63-vuotias nainen yllättäen tunnusti surmanneensa suomalaisen Usko Uutisen.

63-vuotias nainen tunnusti tappaneensa Uutisen marraskuussa vuonna 1994. Teon myöntänyt 63-vuotias nainen kertoo, että hän oli ystävänsä kanssa ryöstänyt miehen. Koska jälkeenpäin hän pelkäsi miehen menevän puhumaan poliisille, hän palasi miehen luo ja tappoi tämän.

Hän myös yritti saada tapahtuneen näyttämään itsemurhalta.

Nainen on tunnustanut Uutisen tapon, mutta ei murhaa. Hän on kuitenkin nyt kiinniotettuna ja epäiltynä todennäköisin syin murhasta.

Naista kuultu nyt kolmesti

Tapauksen syyttäjän Nils Lundbergin mukaan naisen kertomus vaikuttaa luotettavalta. Hän on pystynyt nimeämään uhrin ja tarkan tapahtuma-ajan sekä kertomaan yksityiskohtia rikoksesta, Lundberg sanoo ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa.

– Kertomusta voi verrata aikanaan tehtyyn rikosilmoitukseen ja ruumiinavausraporttiin ja huomata, että ne ovat melko hyvin yhteneviä. Pieniä yksityiskohtia on uupunut.

Nyt tutkitaan, löytyisikö Uutisen vaatteita tai tapaukseen liittyviä dna-jälkiä vielä uutta tutkintaa varten. Teon tunnustanutta naista on kuultu kolmesti. 

Lundbergin mukaan Uutisen tapaus aiotaan tutkia läpikotaisin.

Syyttäjän mukaan Uutinen ei ollut naiselle täysin tuntematon henkilö. Motiivista hän ei halua Expressenin haastattelussa kuitenkaan vielä puhua, mutta kertoo, että useita henkilöitä tullaan kuulemaan tapaukseen liittyen.

Selityksenä tunnustukselle nainen kertoo sen, että häntä painoi katumus. Naisen kerrotaan olevan kuolemansairas, ja hän halusi tunnustaa syntinsä ennen kuolemaa. 

Poika ei uskonut itsemurhaan

Suomesta Ruotsiin muuttanut 1970-luvulla muuttanut Usko Uutinen löytyi 22 vuotta sitten marraskuussa kuolleena parvekkeen alta.

Uutinen muutti Suomesta Södertäljeen 1970-luvun lopulla. Hän työskenteli asentajana Scanialla, mutta joutui jäämään sairauslomalle selkäkipujen vuoksi.

Avioliitto päättyi avioeroon, mutta perheenjäsenet asuivat edelleen samassa pihapiirissä.

Expressenin haastattelema Uskon poika Jani Lönnroos sanoi aiemmin haastattelussa, ettei ole luottanut aiempaan selitykseen itsemurhasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.