Mainos

Käsittämätön rikosvyyhti Ruotsissa: Murhasiko vaimo 42-vuotiaan Aki Paasilan sukulaisten avustuksella?

42-vuotiaan ruotsalaisnaisen läheisille on tapahtunut parin viime vuoden aikana monia ikäviä asioita. Kesällä 2015 hukkui aviomies Aki Paasila, viime kesänä kesämökillä puukotettiin isä ja samalla yritettiin murhata äiti.

Tapahtumavyyhti on hämmentänyt poliisia. Ensin siis kuoli hukkumalla 42-vuotiaan naisen puoliso Aki Paasila. Vuoden päästä naisella oli jo uusi miesytävä, jonka kanssa hän matkusti Ruotsin television tietojen mukaan omien vanhempiensa omistamalle kesämökille. 

Mökillä miesystävän kerrotaan puukottaneen nukkuvaa isää kuolettavasti. Äiti selvisi hengissä.

– Minulla on reikiä kehossani, äiti oli lehtitietojen mukaan sanonut soittaessaan apua.

Naisen avomies Mohammad Rajabi on nyt taipunut poliisikuulusteluissa ja tunnustanut murhan ja murhayrityksen. Poliisille tunnustus on läpimurto tutkimuksissa, sillä se vahvistaa epäilyt 42-vuotiasta naista kohtaan. Poliisi siis uskoo, että nainen on Paasilan kuoleman takana.

Rajabin tunnustus on toisaalta herättänyt epäilyksiä myös siitä, olisiko naisella osuutta vanhempiensa murhaan ja murhayritykseen.

Myös aviomies Aki murhattu?

Vanhemmat eivät kuitenkaan ole naisen ensimmäiset sukulaiset, jotka kokevat kovan kohtalon. Aviomies Aki Paasila löytyi hukkuneena vuotta aiemmin. Paasilan perhe ja sukulaiset pitivät kuolemaa alunperinkin outona.

– Aki oli uimataitoinen. Hän oli urheilullinen ja rakasti vettä, kertoo ruotsalaislehti Expressen sukulaisen sanoneen poliisille.

Lisäksi vaimo hälytti Arbogan kesämökiltä apua vasta, kun katoamisesta oli kulunut 12 tuntia. Sukulaisia ihmetytti myös, miksi Aki Paasila ylipäätään oli mökillä, jota oli kertonut vihaavansa. Lisäksi hän oli siellä naisen kanssa, josta oli eroamassa.

Paasila oli muuttanut pariskunnan yhteisestä kodista ja eropaperit oli allekirjoitettu, mutta niitä ei ehditty lähettää eteenpäin. Sukulaisten epäilyjä lisäsi se, että Paasila uskoi vaimon myrkyttäneen hänet lomamatkalla Egyptissä.

Henkivakuutus herätti epäilyt

Poliisi piti kuolemaa silti aluksi onnettomuutena. Ajatukset muuttuivat, kun vakuutusyhtiö If:n tutkijat alkoivat ihmetellä asiaa. Syynä oli miehen nimissä otettu muhkea henkivakuutuus, jota vakuutusyhtiö kieltäytyi maksamasta ja jatkoi tutkimuksiaan. Näin heräsi epäily rikoksesta.

42-vuotiaan uskotaan saaneen apua miehensä murhaan kolmelta sukulaiseltaan, jotka pidätettiin tällä viikolla.

– Heidät on vangittu todennäköisin syin, sanoo syyttäjä Johan Fahlander Expressen-lehdelle.

Ainakin yksi epäillystä tuntee omantunnontuskia. Kuukausia Paasilan kuoleman jälkeen hän kirjoitti Facebookissa tehneensä elämänsä suurimman virheen.

– Vaikeinta on unohtaa, mies kirjoitti Expressenin mukaan. 

Rakkaus syttyi asuntolassa

Pian Aki Paasilan kuoleman jälkeen 42-vuotias nainen irtisanoutui töistään Eskilstunan sosiaalitoimistossa. Nainen perusti oman yrityksen, joka tarjosi asuntoja pakolaisille.

Tässä yhteydessä hän tapasi Mohammad Rajabin, joka muutti asuntolaan lokakuussa 2015. Pari rakastui ja Iranin pääkaupungissa Teheranissa varttunut Rajabi muutti asumaan naisen luo.

Iällä merkitystä tuomioon

Mies on nuori, mutta kukaan ei tunnu tietävän, kuinka vanha hän tarkalleen ottaen on. Itse Rajabi kertoo olevansa 19-vuotias, mutta avopuolison mukaan hän on mahdollisesti jo 26 vuotta. Iällä on merkitystä tuomion kannalta. Mikäli Rajabi on 21 vuotta tai nuorempi, hän voi säästyä elinkautiselta. 

– Tämä on osa esitutkintaa. En halua kertoa tarkemmin, mihin johtopäätökseen hänen iästään on tultu, sanoo syyttäjä Johan Fahlander Expressen-lehdelle.

Tapauksen tutkinta jatkuu, mikä vielä viivyttää oikeudenkäynnin alkamista. 

MURHAEPÄILLYT:

42-vuotias nainen:

– Epäiltynä isänsä ja puolisonsa Aki Paasilan murhasta sekä äitinsä murhayrityksestä.

Mohammad Rajabi

– Tunnustanut 42-vuotiaan naisen isän murhan ja äidin murhayrityksen.

Sukulaiset:

– Kaksi miestä ja yksi nainen epäiltynä Aki Paasilan murhasta. 

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.