Suomalaisen Panun keksimä 7 vuoden takuu houkuttelee edelleen – vain yksi automerkki on kasvattanut myyntiään Euroopassa jo 10 vuotta putkeen

1:21
Telluride on historian suurin Kia. Se on kuitenkin valitettavasti jäämässä yhdysvaltalaisten yksinoikeudeksi.

Kia saavutti kaikkien aikojen ennätysmyynnin Euroopassa viime vuonna, kun se sai kaupaksi yhteensä 494 304 autoa. Kyseessä oli sille jo kymmenes peräkkäinen kasvuvuosi vanhalla mantereella.

Kia kasvatti myyntiä Euroopassa 4,4 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Mainio vuosi auttoi nostamaan korealaisvalmistajan markkinaosuuden Euroopassa 3,2 prosenttiin. Viimeisen vuosikymmenen aikana Kian Euroopan myynti on yli kaksinkertaistunut.

– Kia on ainoa automerkki, joka on nauttinut Euroopan myynnin kasvusta joka vuosi viime vuosikymmenen aikana, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

– Pitkään markkinoilla olleet tuotteemme, kuten Ceed ja Sportage, ovat onnistuneet lisäämään myyntiään, kun taas täysin uudet mallimme ja brändistrategiamme ovat lisänneet suosiotamme Euroopan markkinoilla monissa meille täysin uusissa segmenteissä, hän jatkaa.

Kian hybridi- ja sähköautojen myynti kasvoi vuonna 2018 yli kolmanneksen (36 %) vuoteen 2017 verrattuna. Lähes joka kahdeksas (11,7 %) Euroopassa myyty Kia on jo varustettu sähköisellä voimansiirrolla.

Kia tarjoaa autoilleen 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuun. Menestyksekkääksi osoittautunut takuumalli nähtiin ensimmäistä kertaa vuonna 2006 esitellyssä Ceedissä. Pitkä takuu oli Kialla tuolloin työskennelleen Panu Väinämön ajatus

Kian konsernisisar Hyundai tarjoaa uusille malleilleen 7 vuoden takuun ilman kilometrirajaa. Muilla autovalmistajilla ei ole toistaiseksi tarjota yhtä pitkää takuuta – ainakaan Euroopassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja