Suomalaiselle rallilupaukselle loistavia uutisia – ensi kaudeksi varmistui huippuluokan kalusto

Sami Pajari voitti juniorien maailmanmestaruuden ensimmäisenä suomalaisena:"Ei ihan joka päivä tapahdu" 2:26
17.10.2021: Sami Pajari voitti juniorien maailmanmestaruuden ensimmäisenä suomalaisena: "Ei ihan joka päivä tapahdu"

Viime vuonna historian ensimmäisenä suomalaisena junioreiden maailmanmestaruuden rallissa voittanut Sami Pajari hyppää ensi kaudeksi yhtä luokkaa ylemmäs.

Valtaosan tästä kaudesta WRC3-luokassa M-Sportin Ford Fiesta Rally3:lla ajanut Pajari nousee ensi kaudeksi WRC2-luokkaan.

Pajari, 20, tulee kilpailemaan saksalaisen Toksportin Skoda Fabialla, johon hän on saanut tällä kaudella totutella jo kolmessa osakilpailussa. Neljäs startti on luvassa viikonloppuna Japanissa.

– Loistavaltahan se kuulostaa, ihan unelmien täyttymys. Innolla odotan jo tulevaa kautta, mutta onhan tässä vielä vähän tätäkin vuotta jäljellä, mihin pitää vielä panostaa täysillä, Pajari kertoo tiedotteessa.

Toksport ei ole virallisesti Skodan tehdastalli, mutta yhteistyö Skoda Motorsportin kanssa on erittäin kattavaa ja tiivistä.

Tällä kaudella Pajarin ykköstavoitteena oli uusia junioreiden maailmanmestaruus uudessa WRC3 Junior -luokassa. Tuloksena oli luokan kolmossija. Avoimessa WRC3-luokassa Pajari jäi Lauri Joonan jälkeen toiseksi. Huhtikuisen Kroatian MM-rallin ulosajo maksoi Pajarille mestaruuden.

Pajarin lähtökohdat ensi kauteen ovat erittäin herkulliset.

Toksport-kuljettajilla on WRC2-luokassa kaksoisjohto ennen tämän kauden viimeistä osakilpailua. Andreas Mikkelsen on viisi pistettä karussa Emil Lindholmia, mutta suomalaisella on Japanissa mahdollisuus nousta norjalaisen edelle mestariksi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat