Suomalaiselle jalkapallopersoonalle tuomio talousrikoksista

Oulun Palloseura - Jalkapallo ry:n manageri Miika Juntunen on saanut rikostuomion törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta, tiedottaa Oulun käräjäoikeus.

Käräjäoikeus langetti Juntuselle yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Tuomio on peruja Juntusen omistaman Markkinointi Miika Juntunen Oy:n ja Oulun Palloseura - Jalkapallo ry:n välisestä sopimuksesta. 

Yritys oli sopinut seuran kanssa, että se laskuttaa siltä provisiopalkkioita vastineeksi esimerkiksi markkinoinnista ja sponsori- ja pelaajaneuvotteluista.

Juntunen ei kuitenkaan kirjannut provisiopalkkioita yrityksensä kirjanpitoon ja tilinpäätökseen tilikausina 2012 ja 2013. Tämän lisäksi Juntunen ei ilmoittanut palkkioista myöskään verottajalle.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Juntusen toiminta vaikeutti riittävän ja oikean kuvan saamista kirjanpitovelvollisen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta.

Juntusen katsottiin tavoitelleen menettelyllään huomattavaa hyötyä, minkä lisäksi oikeus piti hänen toimintaansa myös kokonaisuutena törkeänä.

Juntusen yhtiö on myöhemmin maksanut mainitut verot takaisin verottajalle. Oikeus otti tämän huomioon päättäessään rangaistuksesta.


Lue myös:

    Uusimmat