Mainos

Suomalaisbloggari hylkäsi korkokengät kokonaan: "Elämä on liian lyhyt ja käveleminen liian mukavaa"

Bloggari ihmettelee, miksi naisten ja miesten vaatteista käydään niin kiivasta keskustelua vielä 2010-luvullakin. 

Harharetkiä-blogia pitävä Reetta ottaa tuoreessa blogitekstissään kantaa naisten muotiin ja siihen liittyvän epämukavuuteen. Naisen mukaan miesten pukeutumista määrittelee mukavuus, ja jopa frakissa voi juosta, tehdä kärrynpyörän, polkea pyörällä ja pelastaa maailman. Naisten vaatteet sopivat puolestaan harvoin muuhun kuin kävelemiseen ja istumiseen.

– Hameet ovat liian lyhyitä tai liian pitkiä, liian tiukkoja tai liian liehuvia; lahkeet tarttuvat ketjuihin, kengät eivät pidä polkimilla. Ohitse viilettävillä pukumiehillä ei vaikuta olevan liikkumisen kanssa mitään ongelmaa, nainen kirjoittaa.

Ulkonäköpaineet, joita esiintyy etenkin niin kutsutuissa siisteissä sisätöissä, saavat naiset epämukavuudesta huolimatta pukeutumaan kerta toisensa jälkeen näihin epäkäytännöllisiin vaatteisiin.

"Elämä on liian lyhyt ja käveleminen liian mukavaa"

Sama asia on myös kenkien suhteen. Nainen kertoo eläneensä aikaa, jolloin korkokengät olivat kovassa huudossa. Se sai hänet kävelemään kouluun epämukavissa korkeakorkoisissa kengissä säässä kuin säässä.

Mutta kuten lähes jokainen nainen tietää, korkokengillä kävely ja niiden varassa seisominen voi saada aikaan sellaista kipua, että kotimatkalla korkokenkien vaihtaminen vanhoihin balleriinoihin tuntuu parhaalta asialta maailmassa.

– Totesin, että saa riittää. Elämä on liian lyhyt ja käveleminen liian mukavaa, nainen toteaa.

Vaikka nainen kertoo itse luopuneensa korkokenkien käytöstä, hän toteaa, että naisten kenkävalintoihin kohdistuu edelleen paljon paineita. Korkokenkiä pidetään eräänlaisena naiseuden merkkipaaluna, jonka vaikutus on helppo havaita muun muassa televisiosarjoista ja politiikasta.

– Mukaviin kenkiin ja pukuihin pukeutuvasta vahvasta naisesta tulee helposti täti-kategoriaan lokeroitu äitihahmo, Muumimamma, jonka ulkomuodolle naureskellaan mediassa.

Lokeroimisen sijaan nainen kannustaa vapauteen valita, käyttääkö korkokenkiä vai ei.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.