Mainos

Suomalaisbloggaajan muutoskuvan taustalla tärkeä sanoma: ”Mitään ei kannata tehdä väkisin tai pakolla”

Suomalaisbloggaaja muistuttaa, että tavallisen ihmisen ei tarvitse näyttää samalta kuin fitness-kilpailija kisapäivänä. 

Monna Treenaa -blogia pitävä personal trainer ja äiti Monna Pursiainen julkaisi ajatuksia herättävän tekstin sosiaalisessa mediassa kiertävistä muutoskuvista. Nainen kertoo tulevansa surulliseksi julkaisuista, joissa hehkutetaan erittäin lyhyessä ajassa tapahtuneita muodonmuutoksia.

Monna tietää mistä puhuu, sillä hänellä on itselläänkin kokemusta elämäntaparemontista. Paino putosi kahden vuoden aikana kymmenen kiloa, lihasmassa kasvoi ja rasvamassa kutistui. Hitaan muutoksen puolestapuhujana Pursiainen ei ymmärrä, miksi paino pitäisi saada putoamaan tai kroppa kiinteytymään mahdollisimman lyhyessä ajassa. 

– Mikä siinä on, että osa ihmisistä ei käsitä niiden kitudieettien tuoman onnen sieltä peilikuvan ja vaa’an lukemien kautta kestävän usein vain hetken? Pursiainen kirjoittaa blogissaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun nyt mietin tuota aikaa, elämäntapamuutostani, näen sen, kuinka maltillinen olen ollut. Onneksi niin. Sen vuoksi muutos on ollut pysyvä. Kiloja ei ole tullut takaisin. 

Hitaalla muutoksella pysyviä tuloksia

Nainen kertoo tulevansa vihaiseksi myös dieeteistä, joissa kehotetaan välttämään tiettyjä marjoja tai hedelmiä niiden sokeripitoisuuden vuoksi. Kukaan ei taatusti liho mangoja tai viinirypäleitä syömällä. 

– Minun ei tarvitse olla jossain tietyssä kunnossa ensi kesänä tai kuukauden kuluttua. En todellakaan halua syödä vain 1200 kcal päivässä ja saada sillä nopeita tuloksia. Mitä se hyödyttäisi? En todellakaan halua olla syömättä hedelmiä, marjoja ja vihanneksia. Taikka hiilihydraatteja! Kroppa ja aivot tarvitsevat hiilihydraatteja!

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen haluaakin ihmisten kysyvän itseltään, onko muutosten kanssa todella kiire? Hän muistuttaa, että ennen painonpudotusta kannattaa miettiä tapoja, joilla elämäntapamuutosta jaksaa jatkaa mahdollisimman pitkään. Mitään ei kannata tehdä väkisin tai pakolla.

– On ihan eri asia olla kisadieetillä, kuin miettiä painokilojaan tai kehonkoostumusta niin sanotussa normaalielämässä. Se olisi niin superhienoa, jos tämä asia jotenkin ymmärrettäisiin, Pursiainen kiteyttää.

***

1:29


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.