Mainos

Suomalainen turistipappi juuttui mutaan Kanarialla – rankkasateet tukkivat tien

Kanarialle kaksi viikkoa sitten turistipapiksi matkannut Helena Eckhoff joutui melkein heti komennuksensa aluksi poikkeuksellisten sääilmiöiden kouriin. Rankkasateiden aiheuttama mutavyöry katkaisi matkan Playa del Inglesiin.

Rankkasateet ovat aiheuttaneet viikonloppuna poikkeuksellisen kovia tulvia ja maanvyöryjä  suomalaisturistien suosimalla Gran Canarian saarella Espanjassa.

Vaikka sateet ovat pysytelleet poissa varsinaisista suosikkikohteista, monet matkailijatkin ovat saaneet ilmiöstä osansa.

Tulva tukkinut myös moottoritiet

Kaksi viikkoa sitten Las Palmasin kaupunkiin turistipapiksi matkustanut Helena Eckhoff kertoo, että sateet alkoivat yltyä noin viikko sitten. Tähän mennessä sadetta on tullut niin runsaasti, että muun muassa moottoriteillä on tulvinut.

Eckhoff sai tuta luonnonvoimat toden teolla toissapäivänä linja-autossa matkallaan saaren eteläpuolelle Playa del Inglesiin.

– Nukahdin bussiin ja luulin päässeeni perille, mutta herättyäni huomasinkin, että oma bussini ja kaikki muutkin autot seisovat pyöriään myöten mutaliejussa eikä päästä yhtään mihinkään. Siinä meni kolme tuntia, minkä jälkeen lähdin bussista ja tulin sitten kiertoteitä takaisin kaupunkiin.

Linja-autossa olleet kahlasivat bussista pois mutaa myöten.

– Pyysin bussinkuljettajaa tilaamaan taksin, mutta taksit eivät suostuneet lähtemään siihen liejuun. Menin sitten bussiasemalle ja pääsin lopulta kaupunkiin takaisin. Toiseen suuntaan liikenne kulki ihme kyllä. Kymmenen kilometrin paluumatkaan kiertoteitse meni yli kolme tuntia.

Vastaavaa ei ole tapahtunut vuosikausiin

Niin paikalliset kuin turistitkin ovat olleet ihmeissään syksyn säistä. Ekhoffin mukaan vastaavaa ei ole tapahtunut vuosikausiin.

Siitä huolimatta asukkaille ei ole Ekhoffin tiedon mukaan annettu mitään ohjeita poikkeuksellisen sääilmiön takia.

– Palokunta pyrkii lähinnä pumppaamaan teitä puhtaaksi. Luultavasti pahimmat tulvat ja sateet ovat aika paikallisia. Eikä täällä ole mikään katastrofitunnelma. Ainoa on, että vettä tulee, Eckhoff naurahtaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.