Suomalainen peli koukuttaa liikkumaan: ”Huomaamattaan tulee lähdettyä kävelylle, jotta saisi pelissä lisää energiaa”

7:55

Uusi suomalainen mobiilipeli Fitness Village kannustaa pelaajansa liikkumaan samoilla keinoilla kuin Pokémon Go.

Fitness Village -pelistä ja liikunnasta olivat Huomenta Suomessa keskustelemassa yksi pelin kehittäjistä sekä projektipäällikkö Klaus Kääriäinen ja Oulun Yliopiston tutkijatohtori Elina Annanperä.

Liikuntaa ja pelaamista yhdistelevä Fitness Village mobiilipeli julkaistiin Suomessa elokuun alussa. Uuden pelin vertailukohtana on Pokémon Go ja siinä onkin yritetty saada pelaajia liikkumaan luonnollisin tavoin ja tehdä liikkumisesta hauskaa.

Peli on suunnattu kaikenikäisille, vaikka eniten siitä on varmasti kiinnostunut nuoriso.

Yksi pelin kehittäjistä, Klaus Kääriäinen, kertoo pelin jakautuvan kolmeen osa-alueeseen: kotona pelattavaan osaan, liikkeessä pelattavaan osaan ja kuntoillessa pelattavaan osaan.

– Kaikki lähtee turvallisesti sieltä kotisohvalta, Kääriäinen toteaa.

Pelin pelaaminen nopeutuu sillä, että käydään ulkoilemassa. Lopulta pelissä on pakko liikkua, jotta pelin pelaamista voisi jatkaa.

Tutkijatohtori Elina Annaperä toteaa, että pelaamista demonisoidaan turhaan. Erilaisia pelejä on nykyään hyvin paljon ja asioiden pelillistäminen ei ulotu ainoastaan liikuntaan, mutta myös esimerkiksi opetukseen.

– Niitä elementtejä voidaan tuoda osaksi meidän arkea ja se ei enää välttämättä ole sitä istumista paikallaan, Annanperä kertoo.


***

7:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja