Mainos

Suomalainen Jessica keskellä Fuengirolan vaihtelevaa säätä: "Viime vuoden mutavesi oli pahempi kuin tämän talven lumi"

Aurinkorannikolla jouduttiin pari päivää sitten hieraisemaan silmiä, kun ranta oli valkoisenaan, ei hiekasta vaan lumesta ja rännästä.

Jessica Tiittanen on asunut vuoden poikaystävänsä kanssa Espanjan aurinkorannikolla.

Parin päivän ajan alueella on ollut kylmää, mutta Tiittanen kokee, että viime vuonna tilanne oli pahempi.

– Silloin meillä oli täällä pahoja tulvia. Vuorilta valui mutaista vettä, koska satoi niin paljon. Ei täällä niin hurjaa ole tänä vuonna ollut kuin viime vuonna oli. Kovia sateita on kyllä tullut, mereltä voi seurata rintaman lähestymistä ja pahimmillaan ei ikkunasta näe ulos rankkasateen vuoksi, mutta ne kestävät vain hetken. Ja sen seurauksena viemärit tulvivat, koska ne eivät jaksa sitä määrää vettä vetää. Mutta joulukuu oli täällä yllättävän lämmin. Täällä oli vielä joulukuussa hellettä, kertoo Tiittanen.

Tiittanen kertoo, että kulunut päivä on ollut kylmä, mutta aurinkoinen aivan kuten Suomessa alkukeväästä. Paikalliset pukeutuvat talvivaatteisiin ja suomalaiset kulkevat shortseissa. 

– Huomasin itsekin, kun kavereita tuli käymään, että niillä oli topit ja shortsit, kun itsellä oli talvitakki päällä. Tähän säähän tottuu todella nopeasti. 18 astetta alkaa tuntua viileältä, etenkin kun meren äärellä ollaan, kertoo Tiittanen

Tammikuu on suomalaisten suosimalla alueella vuoden kuukausista pahin. Päivän sää voi olla kaikkea mahdollista.

– Voi tulla vettä ja rakeita ja sitten ykskaks voikin olla 22 astetta lämmintä ja illalla vain kolme astetta lämmintä. Aamulla mulla on villatakki, talvitakki ja kaulahuivi ja päivällä, kun lähtee töistä voisi ottaa jo talvitakin pois, kuvailee Tiittanen sään vaihtelua.

Sateenvarjolla on tammikuussa aurinkorannalla käyttöä, mutta helmikuussa sää helpottaa.

– Viime vuonna helmikuussa oli jo 22 astetta viime vuonna ja maaliskuussa jo hellelukemia ja rannat täynnä ihmisiä, kertoo Tiittanen.

Reilun vuoden kokemus aurinkorannikolla on nyt päättymässä ja pariskunta palaa Suomeen kokemusta rikkaampana.

– On ollut ihana paikka, mutta nyt on aika palata kotiin. Meillä on suunnitelmia Suomessa ja tänne pääsee aina takaisin. D-vitamiinit on nyt tankattu, kertoo Tiittanen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.