Suolasta turvonnut kroppa? Tehokkaimmat ruoat nesteenpoistoon

Jos juhlapyhien jälkeen silmät pussittavat, nilkkojen ympärillä on sukkien painaumat ja sormukset kiristävät, on aika hoitaa ruokavalio kuntoon.

Suolan saantisuositus on aikuiselle enintään 5 grammaa päivässä. Sydänliiton mukaan 80 prosenttia päivittäisestä suolasta tulee elintarvikkeiden mukana: lämpimässä ruoassa, leivässä, leikkeleissä, juustoissa ja mausteseoksissa.

Kannattaa kiinnittää huomiota ruokien suolamäärään ja pitää vaikka parin päivän putsauskuuri, johon kuuluu runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Runsas vedenjuonti tasapainottaa ja huuhtoo ylimääräiset nestekertymät pois.

Ananas-mansikkasalaatti

Mansikat ja ananas pilkottuina kulhoon, päälle loraus tuoretta sitruunamehua. Tällä yhdistelmällä saat nesteet taatusti liikkeelle.

Rypäleet

Pese terttu rypäleitä ja napostele sellaisenaan.

Vesimeloni

Huuhdo kroppaa luonnon omalla diureetilla, joka pistää nesteet liikkeelle. Vesimelonissa on foolihappoa, beetakaroteenia ja c-vitamiinia. Vesimeloni tekee myös vatsalle hyvää.

Nestettä poistava salaatti

Tee salaatti, jossa on parsaa, punajuurta, artisokkaa, persiljaa, vesikrassia ja vihreitä papuja: kaikilla näillä on Maryland Medical Centerin mukaan nestettä poistavia ominaisuuksia.

Perunaa, banaania ja marjoja

Natriumin liikasaanti voi nostaa verenpainetta, koska se supistaa verisuonia ja lisää veren määrää. Lisää ruokavalioon hyviä kaliumin lähteitä, sillä ne suojaavat verenpaineelta. Saat kaliumia esimerkiksi perunasta ja banaanista, marjoista, kasviksista ja hedelmistä.

Lähteet: Livestrong.com ja Sydänliitto

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat