Sukututkija Willem-Alexanderille: Tervetuloa Suomeen

Prinssi Willem-Alexanderin sukujuurista löytyy suomalaisten kannalta kiinnostava yksityiskohta.

Hollannissa keväällä kuninkaaksi kruunattavan prinssi Willem-Alexanderin suonissa virtaa suomalainen veri. Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisia sukujuuria omaava nousee todistetusti kuninkaaksi Euroopassa.

Willem-Alexanderin, 45, suomalaisuus on peräisin hänen isänsä Claus Amsbergin puolelta. Amsberg polveutuu Pohjois-Saksan Pommerissa asuneista Schlippenbachin kreiveistä, joiden joukossa oli kreivi Niiles Tuurenpoika Bielkenin ja tämän vaimon Porin kreivittären Eeva Kustaantytär Hornin nuoremman tyttären jälkeläisiä.

– Tämä on erityinen asia suomalaisille, sillä on erittäin epätodennäköistä, että kuninkaallisten sukupuusta löytyy suomalaisverta. Löytyy joitain vallasta syöstyjä kuninkaallisia sukuja, joissa on suomalaisia sukuhaaroja, sukututkija Kim Sjöström kertoo MTV3.fille.

Sjöströmin mukaan keskiajalle sijoittuvan sukututkimuksen tekeminen on parhaimmillaan hieman jännittävääkin.

– Tutkiminen on kuin palapelin kokoamista. Siinä joutuu toisinaan tekemään hieman salapoliisityötä, että saa palaset kohdilleen, sukututkija sanoo.

Kuninkaallista sukua selvittänyt suomalainen toivottaakin Hollannin tulevan kuninkaan lämpimästi tervetulleeksi vierailulle esi-isiensä kotiseudulle.

– Toivottavasti hän pitäisi yhteyksiä Suomeen ja tulisi vierailemaan sukulaistensa kotitanhuvilla, Kim Sjöström päättää.

Kim Sjöströmin tutkimusartikkeli Willem-Alexanderin sukujuurista on julkaistu Journal of the Foundation for Medieval Genealogy -lehdessä.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

(MTV3 – SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja