Mainos

Sukeltajat ja robotti valmiudessa – näin Nelan etsinnät jatkuvat

Nela Utkinaa etsivät vapaaehtoisryhmän etsinnät keskittyvät viikonlopun ajan Nuuksion Pitkäjärvelle.

Kymmenen hengen porukka etsii Utkinaa Nuuksion vesistöistä seuraavan parin viikon aikana. Ryhmän keskiössä on konkarietsijä Reino Savukoski, joka on tuonut Nuuksioon etsintäveneen, laitteistoa ja koiransa Radarin.

– Mikäli täältä ei neljän päivän jälkeen mitään löydy tai etsinnät eivät viivästy siten, että joutuisimme käyttämään sukeltajia kohteissa, niin sitten siirrymme toisiin ennalta valittuihin kohteisiin, jotka ovat tuolla Etelä-Nuuksiossa, sanoo etsintöjen johtajaksi valittu Jarkko Hyöppönen.

Hyöppösen mukaan Pitkäjärven jälkeen etsintöjä tehdään niillä alueilla, joiden läheisyydestä Utkinaa on jo etsitty, mutta joissa ei ole vielä vesietsintöjä tehty.

– Lisäksi kartoitetaan alueita, jotka ovat oleellisia siitä näkökulmasta, että Utkina on aiemmin niiden lähellä liikkunut ulkoillessaan. Voidaan olettaa, että jos hän on veteen joutunut, niin mahdollisesti se on tapahtunut tällaisella alueella.

Hyöppösen ja Savukosken lisäksi ryhmässä on mukana kolme sukeltajaa, joista yksi tai kaksi on jatkuvasti ryhmän käytössä, jos vesietsinnöissä havaitaan jotain. Lisäksi paikalle saadaan tarvittaessa vedenalainen robottikamera, jolla pystytään kartoittamaan vesistöjen pohjaa erittäin syvältä.

– Jutun tutkinnanjohtajan kanssa on sovittu, että jos vedestä saadaan varmistettu ruumishavainto, voimme käydä tarkastamassa sen omilla sukeltajilla, mutta sen jälkeen vastuu siirtyy Helsingin väkivaltarikosyksikön tutkinnanjohdolle, Hyöppönen kertoo.

Sukeltajien ja vesietsijöiden lisäksi ryhmällä on käytössään ruumiskoiria. 

– Koitetaan tehdä parhaamme ja katsotaan, mihin se riittää, Hyöppönen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.