Mainos

Konkarietsijä: Nelan etsinnät jatkuvat parin tunnin unilla – "Tarvitsen apua myös ylhäältä"

Nela Utkinaa etsivät vapaaehtoisryhmän etsinnät keskittyvät viikonlopun ajan Nuuksion Pitkäjärvelle. Eilen työnsä aloittanut kymmenen hengen porukka etsii naista Nuuksion vesistöistä seuraavan parin viikon aikana.

Ryhmän keskiössä on konkarietsijä Reino Savukoski, joka on tuonut Nuuksioon etsintäveneen, laitteistoa ja koiransa Radarin. Hän saapui paikalle eilen vapaaehtoisten kutsumana.

Hän on työskennellyt Nuuksiossa nyt kellon ympäri, muutaman tunnin yöunilla.

– Koko illan ja yölläkin olimme töissä ja tarkistimme vesistöä. Työ jatkuu tänään kun saamme polttomoottorikäyttöisen perämoottorin käyttöömme. Mutta kyllä tänään täytyy päästä vähän aikaisemmin nukkumaan, Savukoski kertoo MTV Uutisille.

Myös hänen Radar-koiransa voi hyvin. Edellisistä etsinnöistä väsynyt koira sai eilen levätä iltapäivällä, mutta yöllä se oli jo mukana Nuuksiossa.

– Pohjan osalta etsijällä ei ole mitään valittamista. Luulisin, että jos siellä on jotain, löydämme sen kyllä. Mitään ei tietenkään voi koskaan luvata, ja aina tarvisen apua ylhäältä, Savukoski sanoo viitaten sekä satelliitteihin että hengelliseen apuun.

Joskus myös onnellisia loppuja

Reino Savukoski on löytänyt uransa aikana reilusti yli 100 hukkunutta. Vaikka kadonneen löytyminen tuo omaisille surua, tuo tieto läheisen kohtalosta usein myös helpotusta.

Kaikki etsinnät eivät suinkaan pääty surullisesti. Savukoski kertoo, että onnellisin etsintä oli Imatralla, kun hukkuneeksi oletettu mies tuli rannalla kyselemään, että ketä te täällä etsitte. 

– Mies oli työntänyt venettä vesille ja se oli lähtenyt ajelehtimaan. Ajateltiin, että nyt hän on hukkunut. Lähdettiin vesistöetsintöihin ja etsittiin aika pitkään, noin vuorokauden ajan. Mies oli lyönyt päänsä ja kun hän siitä rannalla tokeni, hän käveli katsomaan, että mitä porukkaa täällä on.

– Toivottavasti Nelakin tulisi tuonne rannalle kertomaan, että täällä hän on, että on vähän pitkään retken tehnyt. Se olisi onnellinen etsintä, Savukoski pohtii.

Pitkäjärvellä alkuviikkoon

Jarkko Hyöppönen on osallistunut aktiivisesti Utkinan etsintöihin. Nykyisen etsintäryhmän hän koosti Facebookissa vapaaehtoisista.

– Mikäli täältä ei neljän päivän jälkeen mitään löydy tai etsinnät eivät viivästy siten, että joutuisimme käyttämään sukeltajia kohteissa, niin sitten siirrymme toisiin ennalta valittuihin kohteisiin, jotka ovat tuolla Etelä-Nuuksiossa, sanoi etsintöjen johtajaksi valittu Jarkko Hyöppönen eilen.

Hyöppösen mukaan Pitkäjärven jälkeen etsintöjä tehdään niillä alueilla, joiden läheisyydestä Utkinaa on jo etsitty, mutta joissa ei ole vielä vesietsintöjä tehty.

– Lisäksi kartoitetaan alueita, jotka ovat oleellisia siitä näkökulmasta, että Utkina on aiemmin niiden lähellä liikkunut ulkoillessaan. Voidaan olettaa, että jos hän on veteen joutunut, niin mahdollisesti se on tapahtunut tällaisella alueella.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.