Mainos

Kadonneen Nelan etsintä hiipumassa – "Maasto haasteellinen päivänvalossakin"

Poliisi jatkaa kadonneen Nela Utkinan etsintöjä Nuuksiossa tänään vielä muutaman tunnin ajan.

Etsintöjä johtava ylikonstaapeli Jari Hunnakko kertoo, että etsinnät ovat keskittyneet Sahajärven länsi- ja pohjoispuolelle. Hunnakon mukaan etsintöjä jatketaan Espoon Nuuksiossa niin kauan kun se vaan on järkevää ja turvallista.

– Viime viikonlopun kokemuksen pohjalta sanoisin, että reilu pari tuntia on vielä niin sanotusti tehokasta aikaa etsiä. Sitten siinä kello 18-19 välillä joudutaan jo miettimään etsintöjen lopettamista, että saadaan etsijätkin turvallisesti pois maastosta ennen pimeää. Maasto on hyvinkin haasteellinen etsijöille jopa päivänvalossa, Hunnakko sanoo.

Nela Utkinan etsintöjen tilannejohtaja, ylikonstaapeli Jari Hunnakko Nuuksiossa 17.10.2015.

Poliisi suoritti maastoetsintöjä alueella myös viime viikonloppuna. Hunnakon mukaan silloin etsinnöissä jäi pieni alue tutkimatta, jonne etsijät ovat nyt palanneet.

– Etsinnöissä on mukana toista sataa ihmistä, mutta mitään ei ole vielä tullut vastaan. Tilanne on edelleen sama, eli Nela Utkina on teillä tietymättömillä, Hunnakko kertoo.

– Tämä on jo kolmas kerta, kun poliisi ja vapepa (vapaaehtoinen pelastuspalvelu) on täällä etsimässä naista ja usea on ollut jokaisella kerralla mukana. Tunnelma on siis periaatteessa hyvä, mutta onhan tämä mysteeri meille kaikille etsijöille, ja varmasti myös kaikille etsintöjä median kautta seuraaville.

Hunnakko ei ota kantaa siihen, miksi etsinnät ovat sijoittuneet Sahajärven ympäristöön.

– Väkivaltarikosyksikkö ja komisario Kruskopf johtavat tutkintaa ja he ovat antaneet meille tehtäväksi suorittaa etsinnät näillä alueilla. En pysty ottamaan kantaa miksi juuri nämä alueet. Kolme-neljä viikkoa sitten olimme Kattilan alueella ja tulimme etelän suuntaan ja nyt olemme taas tässä Sahajärven ympäristössä.

Viisi viikkoa sitten kadonnutta Nela Utkinaa etsitään Nuuksiosta 17.10.2015 Sahajärven länsi- ja pohjoispuolelta.

Eilen tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf totesi MTV Uutisille, että jos Utkinaa ei nyt löydy, kyseessä ovat tällä tietoa viimeiset laajat maastoetsinnät viranomaisten toimesta. Hunnakolla ei ole ilmoitettu uusista etsinnöistä.  

– Ei ole toistaiseksi tiedossa uusia etsintöjä, mutta sen määrittää meidän tutkinta. Jos he saavat konkreettisen alueen, joka tulee tarkastaa, niin sitten etsinnät jollain tasolla jatkuvat.

Poliisilla ei ole ollut etsinnöissä mukana koiria tänään. Sen sijaan vapaaehtoisilla on koiria mukana, kertoo Hunnakko.

– Jossain ryhmissä on mukana omia etsintäkoiria, joiden tasosta minulla ei ole tarkkaa tietoa. Vapepan kouluttamia kuitenkin ja etsintään erikoistuneita koiria. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.