Subutex-rinki toi Suomeen jopa 1,6 miljoonan euron lääkelastit – katso videolta, miten ovelaan paikkaan pillerit oli autoissa kätketty

Tulli paljasti suuren Subutex-lastin Suomeen tulleista autoista – näin huumeet oli kätketty 2:19
Tulli paljasti suuren Subutex-lastin Suomeen tulleista autoista – näin huumeet oli kätketty

Tulli paljasti Subutex-ringin, jonka epäillään tuoneen Suomeen jopa kymmeniä tuhansia huumaavia pillereitä. Takavarikoitujen lääkkeiden arvo olisi Tullin arvion mukaan ollut katukaupassa jopa 1,6 miljoonaa euroa.

Tulliylitarkastaja Janne Kallio kertoi MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa, että jutussa on yhdeksän epäiltyä, joiden jäljille päästiin loppuvuodesta viime vuonna.

– Toinen takavarikko tehtiin lokakuun lopulla Helsingin satamassa, kun tällainen ajoneuvo saapui Saksasta, Kallio pohjustaa.

Autosta löydettiin Tullin tarkastuksessa 17 000 Subutex-tablettia.

Lääkkeet oli kätketty eri puolille autoa. Tullin luovuttamalla videomateriaalilla näkyy, että lääkkeitä oli sullottu muun muassa auton ovien rakenteisiin.

Myöhemmin Tulli teki toisen ratsian seurannassa olleeseen henkilöautoon. Autosta löydettiin 24 000 tablettia.

– Pohjoisesta maarajan yli tuli Viron kilvissä oleva henkilöauto, joka ajoi Lahteen, missä kaksi virolaismiestä otti auton haltuunsa ja ajoi Askolaan Porvooseen. Siellä omakotitaloon, missä autosta ehdittiin purkaa pari kätkötilaa ennen kuin ehdimme sinne paikalle tekemään etsintää, Kallio kertoo tapahtumista Rikospaikka-ohjelman jaksossa.

Kallion mukaan epäillyt ovat pääosin virolaisia. Rikosten epäillään alkaneen loppuvuodesta 2020 ja jatkuneen enenevissä määrin viime vuoden aikana.

Katso Rikospaikka-ohjelman osuus artikkelin yllä olevalta videolta. Videolla Kallio kertoo muun muassa, miksi Subutex on Suomessa niin suosittu päihteenä. Videolla näkyy myös Tullin kuvaamaa videomateriaalia siitä, miten lääkkeet oli kätketty ratsattuihin autoihin.

Lue myös:

    Uusimmat