Mainos

Tulli narautti uutteran salakuljettajan – toi Ranskan-reissuiltaan Suomeen Subutexia yli 200 000 euron edestä

8:08

Tulli kertoo paljastaneensa viime kuussa noin 1400 Subutex-tabletin salakuljetusyrityksen. Tulli epäilee saman epäillyn levittäneen aiemmin tuhansia Subutex-tabletteja Varsinais-Suomessa.

Salakuljetusjutussa on yksi epäilty. Epäilty on kotoisin Varsinais-Suomesta, jossa myös salakuljetettu Subutex oli tullin mukaan tarkoitus levittää.

Videolla keskustellaan viime kuussa THL:n päihdetutkimuksesta, jossa selvitetään suomalaisten huumeidenkäyttöä ja suhtautumista huumeisiin.

Epäilty pysäytettiin viime kuussa Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun hän oli palaamassa Ranskasta Espanjan kautta Suomeen. Epäillyn matkalaukusta löytyi 1400 Subutex-tablettia. Tullin mukaan epäillyn oli tarkoitus myydä tabletit suoraan niitä käyttäville.

Epäilään tuoneen tuhansia tabletteja jo aiemmin

Tulli epäilee saman epäillyn tehneen aiemmin useita salakuljetusmatkoja Ranskan ja Suomen välillä. Hänen epäillään levittäneen viime ja tämän vuoden aikana 2800 tablettia Varsinais-Suomessa. Tulli laskee, että syyskuussa takavarikoitujen ja aiemmin levitettyjen yhteensä 4200 tabletin katukauppa-arvo on noin 210 000 euroa.

Tapauksen esitutkinta on nyt päättynyt ja siirtynyt syyteharkintaan Lounais-Suomen syyttäjävirastoon.

Subutexin vaikuttava aine on buprenorfiini ja sitä myydään myös muilla kauppanimillä. Lääkettä käytetään opioidiriippuvaisten korvaushoidossa. Buprenorfiini kehitettiin 1960-luvun lopussa voimakkaaksi kipulääkkeeksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja