Video: Mies nousee epäillyn huumekuriirin autoon – rikollisliigan epäillään junailleen Suomeen amfetamiinia miljoonien edestä

Henkilö nousee epäillyn huumekuriirin autoon Helsingissä 0:56

Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisi kertovat paljastaneensa laajan huumeiden salakuljetusringin. Rikollisliigan epäillään tuoneen Alankomaista Suomeen amfetamiinia, ekstaasia ja kokaiinia jopa miljoonien eurojen edestä.

Ryhmän toiminta paljastui syksyllä Helsingissä. Poliisi on julkaissut videon paljastumista edeltäneistä tapahtumista. Voit katsoa sen artikkelin yläpuolelta.

Videolla henkilö nousee huumekuriiriksi epäillyn henkilön autoon. Ajoneuvosta löydettiin myöhemmin 20 kiloa amfetamiinia, poliisi kertoo. Poliisin julkaisemien kuvien perusteella huumeita oli sullottu auton teknisiin tiloihin:

Poliisin mukaan myöhemmin on käynyt ilmi, että huumeliiga on tuonut maahan amfetamiinia arviolta noin 2 800 000 euron edestä. Lisäksi maahan on poliisin mukaan tuotu myös tuhansia ekstaasitabletteja ja pienempiä määriä kokaiinia.

Huumerikoksista epäillään yhteensä 37 ihmistä. Heistä 23 epäillään kuuluneen Suomessa toimivaan rikollisryhmään ja 14 olleen osa Alankomaissa toiminutta ryhmää.

– Kyseessä on Pirkanmaan alueen kaikkien aikojen suurin huumejuttu ja se on myös Suomen mittakaavassa suurimpien joukossa. Jutulla on ollut erityinen vaikuttavuus Pirkanmaan seudulle siksikin, että pääosa epäillyistä asuu seudulla, rikoskomisario Jari Luoto kommentoi tapausta poliisin tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat