Studio55: Viisihenkinen perhe sairastui vakavasti homeisesta talosta

Pirjo ja hänen lapsensa asuivat vuosia ammoniakki- ja homeasunnoissa. He sairastuivat sinä aikana muun muassa jatkuviin päänsärkyihin, fibromyalgiaan, silmätulehduksiin, allergioihin ja reumaan.

Pirjo Karhunsuo oli asunut neljän lapsensa kanssa puolitoista kuukautta uudessa vuokra-asunnossa, kun hän alkoi saada outoja oireita. Asunnon ikkunamekanismit olivat rikki. Sen takia ikkunoita ei saanut kahteen vuoteen kunnolla kiinni. Neljän vuoden päästä todettiin, että myös koko kerrostalon ilmastointi oli alun perin jäänyt liian kovalle.

– Todennäköisesti nämä kaikki asiat yhdessä aiheuttivat sen, että katto pilaantui: sinne muodostui ammoniakkia. Podimme hengitystie- ja poskiontelotulehduksia sekä päänsärkyä. Minun piti hankkia ajoittain turpoavaa kurkkuani varten epipen-kynä.

Myöhemmin asunnossa suoritettiin tarkastus, jossa liian suuret ammoniakkipitoisuudet todettiin asunnon kahden huoneen katossa. Lisäksi kylpyhuoneessa muhi kosteusvaurio. Uuteen asuntoon muutettaessa perhettä kohtasivat uudenlaiset ongelmat. Lue juttu kokonaisuudessaan .

Jokakoti / MTV3

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja