Stubb kuvaili Putinia kahdella paljonpuhuvulla sanalla

Presidentti Stubb: Venäjä ja Putin on "suoraan sanoen kyyninen ja häikäilemätön" 0:36
Presidentti Stubb: Venäjä ja Putin on "suoraan sanoen kyyninen ja häikäilemätön".

Presidentti Alexander Stubb on aloittanut vierailun Viroon. 

Aina kun Suomi ja Viro tapaavat, on teemoja Stubbin mukaan kolme: "Turvallisuus, turvallisuus ja turvallisuus".

– Meille ulko- ja turvallisuuspolitiikka Venäjän kyljessä on aina ollut eksistentiaalinen kysymys, Stubb sanoi tiedotustilaisuudessa.

Stubbin mukaan on nähtävissä, että Venäjä, sen johto ja presidentti Vladimir Putin on "suoraan sanoen kyyninen ja häikäilemätön".

– Ihmiselämällä ei ole tänä päivänä Putinin regiimissä minkäännäköistä merkitystä. Ei venäläisellä elämällä, eikä ukrainalaisella elämällä. Meidän ei pidä mennä mukaan tähän ajattelumalliin, Stubb muotoili.

Puhe joukkojen lähettämisestä "spekulaatiota"

Presidenteiltä kysyttiin myös saksalaislehti Der Spiegelin uutisesta, jonka mukaan Baltian maat ja Puola uhkaavat lähettää joukkoja Ukrainaan, jos sen puolustus ei kestä länsimaiden vähäisen tuen vuoksi.

Stubbin mukaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan täytyy "elää ajassa tilanteen mukaan ja pysyä faktoissa, eikä juosta päivittäisten uutisten perässä".

– Kaiken fokuksen pitää olla, että kaikki läntiset maat tukevat Ukrainaa taloudellisesti, asein ja ammuksin. Me jollain tapaa laahaamme tukemme kanssa koko ajan pikkaisen perässä, Stubb lausui.

– Jos Yhdysvallat olisi irrottanut oman pakettinsa vähän aikaisemmin ja jos Eurooppa olisi ollut hiukkasen nopeampi, emme ehkä olisi tässä kriittisessäkin tilanteessa, hän jatkoi.

Stubbin mukaan puhe joukkojen lähettämisestä on kuitenkin tässä vaiheessa spekulaatiota, eikä Suomen kanta ole asian suhteen muuttunut.

Lue myös:

    Uusimmat