Mainos

Straw: Rauhanomainen ratkaisu Irakin kriisiin mahdollinen

Britannian ulkoministeri Jack Straw sanoi tänään, että Irakin kriisi on yhä mahdollista ratkaista rauhanomaisesti. Samalla hän varoitti Irakia vakavista seurauksista, jos se ei noudata YK:n päätöslauselmia.

Straw puhui Indonesian pääkaupungissa Jakartassa tavattuaan ulkoministeri Hassan Wirayudan. Vierailu on osa Straw'n Kaakkois-Aasian kiertomatkaa, jonka neuvottelujen aiheena ovat Irak, terrorismi ja Pohjois-Korean ydinohjelma.

Straw'n mukaan päätavoitteena Irakissa on aseistariisunta, ei johdon vaihto. Sota voidaan yhä välttää, jos presidentti Saddam Hussein luopuu joukkotuhoaseistaan, hän huomautti. -Kukaan meistä ei pidä Saddam Husseinin hallinnosta. Mutta tavoitteena on hänen riisumisensa joukkotuhoaseista, ministeri sanoi.

Kiinassa viralliset tiedotusvälineet kovensivat torstaina Yhdysvaltain vastaista sanankäyttöään. Viestimet arvostelivat Yhdysvaltain laitonta "juonittelua" Saddam Husseinin jälkeisestä Irakista. China Daily -lehden mukaan ei ole Yhdysvaltain asia päättää Irakin, suvereenin valtion, kohtalosta. -Lähteekö Saddam maanpakoon tai päättävätkö irakilaiset hylätä hänet, se ei kuulu Yhdysvaltain presidentille, lehti kirjoitti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.