Mainos

Stora Ensolle kilpailusyyte USA:ssa

Yhdysvaltain kilpailuviranomaiset ovat tutkineet paperimarkkinoita jo pitkään. Nykyiset tutkimukset liittyvät UPM:n tammikuussa 2004 tekemään ilmiantoon. Stora Enso kiistää syytteet.

Yhdysvaltain oikeusministeriö syyttää Stora Ensoa kilpailulakien rikkomisesta. Ministeriö väittää Stora Enson sopineen päällystetyn aikakauslehtipaperin hinnoista laittomasti elokuun 2002 ja kesäkuun 2003 välisenä aikana.

Suurin mahdollinen sakko kilpailulakien rikkomisesta on 7,6 miljoonaa euroa. Tietyissä tapauksissa sakko voidaan kuitenkin korottaa kaksinkertaiseksi, oikeusministeriö kertoi.

Stora Enso kiistää syyllistyneensä Yhdysvaltain kilpailulakien rikkomiseen.

Yhdysvaltain kilpailuviranomaiset ovat tutkineet paperimarkkinoita jo pitkään. Tutkimukset liittyvät UPM:n tammikuussa 2004 tekemään ilmiantoon. Euroopan unionissa kartellitutkimukset kuivuivat kokoon marraskuussa. Auki jäivät vain Yhdysvaltain aikakauslehtipaperimarkkinat sekä Suomen puunhankinta.

UPM sai syytesuojan ilmiantonsa ansiosta.

Stora Enso pettyi syyteprosessin jatkumiseen

Metsäyhtiö Stora Enso on pettynyt siitä, että Yhdysvaltain viranomaiset ovat päättäneet nostaa sitä vastaan syytteen kilpailulakien rikkomisesta.

Stora Enson viestintäjohtaja Kari Vainio uskoo kuitenkin, että varsinainen oikeudenkäynti päättyy yhtiön kannalta myönteisesti. Oikeudenkäynti alkaa myöhemmin ensi vuonna ja ratkaisuja Stora Enso odottaa kesän tai alkusyksyn aikana.

- Uskomme, että lopullinen päätös on meidän kannaltamme positiivinen. Olemme yllättyneitä ja pettyneitä siitä, että tämä tapaus jatkuu. Olisihan toinenkin vaihtoehto ollut olemassa, Vainio sanoo.

Oikeusprosessin ensikuuleminen järjestetään heti alkuvuodesta Connecticutin osavaltiossa, jossa päätetään prosessin jatkosta. Vainion mukaan aikataulu selviää ensikuulemisen jälkeen.

- Tutkinnat on loppuunkäsitelty jo Euroopassa, ja nyt tämä syyte koskee päällystettyä aikakauslehtipaperia Pohjois-Amerikassa, Vainio sanoi.

Vainio mukaan on vielä liian aikaista arvioida, kuinka paljon kustannuksia oikeudenkäynnistä yhtiölle koituu.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.