Mainos

Stoltenberg: Nato ei halua uutta kylmää sotaa

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Naton ja Venäjän on käytävä vahvemmin dialogia.

Münchenin turvallisuuskonferenssissa puhuneen Stoltenbergin mukaan Venäjä vaikuttaa Euroopan turvallisuusympäristöön, mihin Nato vastaa hänen mukaansa sekä vahvistamalla puolustusta että lisäämällä dialogia.

– Haluamme lähettää vahvan signaalin, emme lietsoaksemme sotaa vaan estääksemme sotaa, Stoltenberg sanoi.

Hän sanoi myös, ettei Nato halua uutta kylmää sotaa.

Hän nosti esille Venäjän voimakkaasti arvosteleman ohjuspuolustusjärjestelmän, joka ei ole suunnattu hänen mukaansa Venäjää, vaan muita ulkopuolisia uhkia vastaan.

Stoltenberg kertoi keskustelleensa eilen Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa. Lavrov puhuu Münchenin turvallisuuskonferenssissa myöhemmin tänään.

Stoltenbergin mukaan Venäjän kanssa tarvitaan vahvempaa dialogia läpinäkyvyyden lisäämiseksi ja vahinkojen välttämiseksi. Jos vahinkoja sattuisi, on eskaloituminen tärkeää estää, Stoltenberg sanoi.

– Meidän pitää lopettaa puhumasta toistemme ohi ja puhua sen sijaan toistemme kanssa.

Medvedev: Elämmekö vuotta 1962? 

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev puolestaan varoitti omassa puheenvuorossaan uudesta kylmästä sodasta Venäjän ja lännen välillä. Hän kuitenkin sanoi myös, että tänä päivänä ollaan vastuullisempia kuin kylmän sodan aikaan. Medvedev arvosteli retoriikkaa, jonka mukaan Venäjä on turvallisuusuhka. 

– Joskus ihmettelen elämmekö vuotta 2016 vai 1962.

Medvedev arvosteli EU:n ja Yhdysvaltain Krimin valtauksen takia Venäjälle asettamia pakotteita. Hän kysyi, ovatko pakotteet kohdistuneet oikein, koska niiden asettajien talous on kärsinyt yhtälailla.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.