Mainos

Stockmannin toimitusjohtaja MTV:n Uutisextrassa: 750 miljoonaa velkaa – kaksi arvokiinteistöä myynnissä

10:25

Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen ei kaunistele MTV:n Uutisextrassa perinteikkään 155-vuotiaan yhtiön tilannetta.

– Stockmannin taloustilanne on tällä hetkellä varsin haastava. Meillä on velkaa noin 750 miljoonaa euroa, mutta pitää myös muistaa, että omistamme arvokiinteistöjä lähes miljardin euron arvosta, Veijalainen sanoo.

Viime vuonna Stockmannin tulos putosi ja ongelmia oli erityisesti Lindexin muotimyymälöillä.

Myynnissä ovat Kirjatalo Helsingin keskustassa sekä Pietarin tavaratalo. Kirjatalon arvo Stockmannin kirjanpidossa on 100 miljoonaa euroa ja paraatipaikalla Nevskyllä sijaitsevan tavaratalon 181 miljoonaa.

Onko Stockmannin velkatilanne hallinnassa, jos saatte myytyä nämä kiinteistöt?

– Velkatilanne on selvästi parempi sen jälkeen, Veijalainen vastaa MTV:n Uutisextrassa.

"Taistelua ihmisten ajasta"

Stockmannilla oli pitkään ongelmia verkkokaupassa, jossa yhtiö jäi aikoinaan lähtötelineisiin, kun kilpailijat ampaisivat matkaan. Käänne parempaan tosin tapahtui viime vuonna, sillä esimerkiksi lokakuun Hullujen Päivien verkkokauppa kasvoi 25 prosenttia vuoden takaisesta.

Veijalainen on varma, että kivijalkakauppaa ja asiakaspalvelua tarvitaan jatkossakin.

– Jos katsotaan trendejä tai mitä Yhdysvalloissa tapahtuu, niin digitoimijat ovat avaamassa kivijalkamyymälöitä useissa eri kaupungeissa, hän huomauttaa.

Ravintoloilla ja elämyksillä Stockmann yrittää houkutella ihmisiä tavarataloihinsa. Helsingin keskustan Stockmann on tässä edelleen onnistunut, sillä viime vuonna perinteikkäässä tavaratalossa kävi 12 miljoonaa ihmistä.

– Tämä on enemmän taistelua ihmisten ajasta kuin lompakosta, Veijalainen sanoo.

MTV:n Uutisextra lauantaina kello 19.10 MTV3-kanavalla – vieraana Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen. Voit katsoa ohjelman jo nyt yllä olevasta videosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.