Stockmann myy Helsingin tavaratalonsa – "tällä hetkellä emme suunnittele merkittäviä työvoiman vähennyksiä"

Tavarataloketju Stockmann myy tavaratalokiinteistönsä Suomessa ja Baltiassa osana yhtiön saneerausohjelmaa. Tavarataloliiketoiminta kuitenkin jatkuu. Miten, sitä valotetaan kello 10.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa, jota voi seurata suorana yllä olevasta ikkunasta.

Stockmannin yrityssaneerausmenettelyn selvittäjä jätti tänään yhtiön saneerausohjelmaehdotuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

Syvästi velkaantunut ja koronasta pahasti kärsinyt tavarataloyhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen huhtikuussa. 

11.16:  Tiedotustilaisuus on päättynyt.

11.13: Latvaselta kysytään, vähentääkö Stockmaan tarjontaansa. "Päinvastoin", Latvanen vastaa.

11.09: Kysyttäessä Latvanen sanoo, että vuokralle siirtyminen Helsingissä ei toivottavasti näy mitenkään asiakaskokemuksessa.

11.05: "En kommentoi keskeneräistä prosessia", vastaa Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen kysyttäessä Stockmannin Helsingin tavaratalon uudesta omistajasta.

11.04: "Kun tätä menettelyä tarkastelee ja vertaa kansainvälisiin verrokkeihin, niin näyttää siltä, että suomalainen yrityssaneerauslainsäädäntö on valitettavasti jäänyt jälkeen pääkilpailijamaista. Velkakonversointisäädösten puuttuminen laista ja jossain määrin talousteorian vastainen maksusaantijärjestys vastaavat varsin huonosti velkojien perusteltuihin odotuksiin varsinkin silloin kun velallinen on laajasti omistettu pörssiyhtiö", Tähtinen arvioi.

10.58: "Muun ohessa tämä ohjelma pyrkii siihen, että Stockmann pyrkii lähtemään etuajassa saneerausmenettelystä", Tähtinen toteaa.

10.53: "Itäkeskuksen osalta neuvottelut ovat loppusuoralla tai kesken", Tähtinen sanoo.

10.50: "Maksuohjelma ei perustu siihen, että kassareservi revitään nollille joka vuosi. Maksuohjelma on kahdeksan vuoden mittainen ja sitä on hieman takapainotettu, jotta kassan näkökulmasta olisi alkuvaiheessa helpompi toimia", Tähtinen kertoo.

10.49: Asianajaja Jyrki Tähtinen kertoo tarkemmin saneerausohjelman sisällöstä. "Ohjelma pyrkii turvaamaan ja parantamaan kilpailukyvyn. Ohjelma on syntynyt varsin nopeasti - kahdeksassa kuukaudessa - tämän kokoiselle yritykselle".

10.48: "Tällä hetkellä emme suunnittele merkittäviä työvoiman vähennyksiä osana tätä saneerausohjelmaa", Latvanen sanoo. "Henkilötarvetta toki arvioidaan."

10.46: "Stockmann myy omistamansa kiinteistöt Helsingissä, Tallinnassa ja Riikassa". Latvanen toteaa, että saneerausohjelmassa on mahdollisuus myös investoida.

10.44: Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen: "Olemme rakentaneet viisi ratkaisevaa voittoa. Tärkein on asia on asiakassuhde. Tähtäämme ensiluokkaiseen asiakassuhteeseen. Haluamme olla inspiraation lähde numero yksi muodissa, kauneudessa, kodissa sekä ruoka- ja juoma kategorioissa. Kivi- ja verkkomaailman pitää kohdistua asiakkaan valitsemalla tavalla. Asiakasta halutaan palvella kokonaisvaltaisesti."

"Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on kestävä talous. Tavoitteena on kannattavuuden parantaminen, kaupallisen jalanjäljen uudelleen suuntaaminen. Jatkossa keskitytään vahvemmin valikoituihin asiakasryhmiin ja heitä pyritään ymmärtämään paremmin. Digitaalisen liiketoiminnan vauhdittaminen on tämän strategian ytimessä. "

10.40: "Olemme jatkaneet määrätietoisesti käynnistettyjä säästöohjelmia", Ratia korostaa. Uudistumista jatketaan Suomessa, Baltiassa ja Lindexissä. 

10.38: 2019 tulos kääntyi positiiviseksi, Ratia huomauttaa. 2020 alku meni myös odotuksia paremmin, mutta sitten tulisi koronavirus ja myynti lähti Ratian mukaan "suoraan alaspäin". 

10.35: Stockmannin puheenjohtaja Lauri Ratia toteaa, että Stockmannin strategia on uusittu asiakaskeskeiseksi. Laadittiin myös säästöohjelma, jota lähdettiin heti toteuttamaan. Nämä suunnitelmat hyväksyttiin kesällä 2019. 

Lue myös:

    Uusimmat