Stephen, 64, lopetti juomisen 50 vuoden jälkeen – kiittää someyhteisöä avusta: "En voinut uskoa, miten ihmiset luottivat minuun"

Alkoholismissa ei ole glamouria 12:07
Mitä ihminen miettii silloin, kun olut aukeaa ennen kello yhdeksää, tai kun kumppanilta täytyy pyytää rahaa alkoholiin? Happotesti-kirjan kirjoittanut Kalle Lähde on itsekin alkoholisti. Viinanjuonnissa ei ole minkäänlaista glamouria. 

64-vuotias Stephen alkoi julkaista alkoholismiin liittyviä videoita TikTokissa. Nyt mies kiittää someyhteisöä ylitsepursuilevasta tuesta.

64-vuotias mies kiittää TikTokia raittiudestaan. Stephen Aukerin mukaan videosovellus auttoi häntä panemaan korkin kiinni, kun aiemmin hän joi jopa kaksi pulloa viiniä ja pullollisen viskiä joka päivä, kertoo Metro.

Yrittänyt lopettaa useita kertoja aiemminkin

Stephen alkoi juoda jo 12-vuotiaana, ja juomisesta tuli nopeasti ongelma. Mies kertoo juoneensa jo 14-vuotiaana "säännöllisesti". Vuosien varrella hän on yrittänyt lopettaa useilla eri tavoilla, mutta mikään ei ole auttanut.

Vuonna 2021 Stephen kuitenkin sai tarpeekseen. Hän päätti yrittää lopettaa juomisen. Miehen lääkäri on jo kertonut, ettei hänen maksansa enää toivu kuten sen pitäisi. Suurin syy on kuitenkin tuore lapsenlapsi.

– Ei kestäisi kauaa, ennen kuin hän ymmärtäisi, että jokin on vialla. Halusin tehdä jotakin ennen kuin hän huomaa, että olen alkoholisti, Stephen sanoo.

Toisella julkaisemallaan videolla Stephen pyysi somekansalta apua juomisen lopettamiseen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Stephen kiitti kuukauden raittiuden jälkeen seuraajia tuesta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Katsokaa, mitä sain kahdessa viikossa TikTokissa"

Huhtikuussa Stephen alkoi julkaista videoita TikTokissa lopetettuaan juomisen. Läheisilleen hän ei lopettamisestaan kertonut, koska halusi yllättää heidät raittiudellaan.

Nyt Stephen jakaa raittiusmatkaansa jo kymmenille tuhansille seuraajilleen. Hän on ollut kuitenkin kuivilla vasta hieman yli kuukauden, joten matka on vielä pitkä. Mies kiittää somekansalta saamaansa tukea tähänastisesta menestyksestään.

– Olen ollut Twitterissä helmikuusta 2009, enkä ole koskaan saanut yhtäkään tukiviestiä. Katsokaa, mitä sain kahdessa viikossa TikTokissa, mies kehuu.

"Hienosti menee, jatka vain"

Jokaiseen videoonsa Stephen saa kauniita kannustusviestejä.

Videoillaan Stephen kiittelee tuesta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Hienosti menee, jatka vain, olemme täällä vaikeita hetkiäsi varten, yksi kommentoija sanoo.

– Olen tosi ylpeä sinusta, toinen kannustaa.

– Rakastan seurata matkaasi, kolmas sanoo.

– Näytät joka päivä paremmalta ja onnellisemmalta, toivotan onnea, neljäs sanoo.

– Yhteisö TikTokissa on tarjonnut tukea ylitsevuotavaisesti. En voi uskoa sitä. Nipistän itseäni edelleen. Jos koen juomahimoa, istun iPadini kanssa ja saan niin monia tukiviestejä, vastaan jokaiseen. Se estää minua juomasta, Stephen itse sanoo.

Tällä videolla Stephen kertoi olleensa selvänä 37 päivää. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"En voinut uskoa, miten ihmiset luottivat minuun"

Mies kertoo saaneensa viestejä myös toisilta alkoholisteilta, jotka ovat inspiroituneet hänen videoistaan.

– Vain kaksi päivää sitten tein livelähetyksen ja purskahdin itkuun, koska en voinut uskoa, miten ihmiset luottivat minuun oman matkansa suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat