Stephanie sai ensin vauvan ja sitten koronaviruksen – pääsi sairaalasta 52 päivän kamppailun jälkeen: "Emme ikipäivänä ajatelleet, että näin kävisi meille"

Koronaviruksen kourissa taistellut nainen synnytti lapsensa koomassa – havahtui sairaalassa erikoiseen tilanteeseen: ”Vauvavatsani oli poissa” 2:02
Tämä koronapotilas synnytti lapsen koomassa. Angela heräsi koomasta ja sai kuulla, että hänen lapsensa oli syntynyt.

Amerikkalainen Stehanie toipui covid-19-taudista. Hän joutui olemaan hoidossa 52 päivää, eikä vieläkään pääse palaamaan kotiin tytärtensä luo.

Stephanie Melancon sai ensin lapsen ja sitten koronaviruksen. Huhtikuussa 2020 sairastunut 41-vuotias äiti pääsi vasta nyt pois sairaalahoidosta, kertoo WLOX.

"Emme mekään ikipäivänä ajatelleet, että näin kävisi meille"

Yhdysvaltain Louisianassa asuva Stephanie vietti sairaalahoidossa 52 päivää sairastuttuaan koronavirukseen. Hän synnytti toisen tyttärensä huhtikuun alussa, mutta joutui palaamaan sairaalaan viiden päivän kuluttua sairauden oireiden vuoksi. Kävi ilmi, että hän kärsi covid-19-taudista.

– Haluaisin kehottaa kaikkia noudattamaan varotoimia ja pysymään kotona, jos teidän ei ole pakko lähteä, koska näin voi käydä kenelle tahansa. Emme mekään ikipäivänä ajatelleet, että näin kävisi meille, aviomies Mike Melancon kommentoi sairaalajakson aikana toukokuussa 2020.

Mike ja Stephanie. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Pääsi pois sairaalasta, mutta joutuu vielä kuntoutukseen

Miken mukaan Stephanie on nyt kirjattu ulos sairaalasta, mutta kotiin palaamisen sijaan nainen joutuu toiseen sairaalaan läpikäymään fysioterapian ja muita terapioita rankan hoitojakson vuoksi. Stephanielle jouduttiin esimerkiksi tekemään aukko henkitorveen, minkä vuoksi hän ei voi puhua kunnolla.

– Hän voi puhua, mutta se kuulostaa aika käheältä. Hänen äänensä ei ole sataprosenttisesti tallella, Mike kuvailee.

Sairaalahoidon aikana Stephanien sydän myös pysähtyi, ja hänet jouduttiin elvyttämään. Miken mukaan Stephanie saattaa kärsiä lyhytaikaisesta muistinmenetyksestä.

Mike kertoi Stephanien tueksi perustetulla joukkorahoitussivulla, että toukokuun lopussa nainen sai jo luvan syödä keittoja ja pehmeitä ruokia. Stephanie on edelleen heikko eikä jaksa esimerkiksi kävellä ilman tukea.

– Hän voi nousta seisomaan käyttämällä pyörätuolia tai muuta apua tukenaan, Mike kuvaa.

Naistensairaala julkaisi videon päivältä ,jona Stephanie sai poistua sairaalasta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Itki onnesta päästessään hoidoista

Sairaalasta päästessään Stephanie itki onnen kyyneleitä. Hänen pieni Gracie-tyttönsä on jo kaksi kuukautta vanha, ja äiti päässee pian viimein viettämään aikaa tämän kanssa. Se, että Stephanie kykeni lopulta pääsemään pois sairaalasta, vaikka hänen selviytymisensä oli epävarmaa, merkitsee perheelle valtavan paljon.

– Joka päivä hän on lähempänä sitä, että pääsee kotiin ja tyttöjensä luo, Mike kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat