Koronaan sairastunut Milo näki vain ruudulta, kun vaimo synnytti toisaalla samassa sairaalassa: "Itkin ensimmäistä kertaa todella pitkään aikaan"

Amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetimen välityksellä 1:09
Tämä amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetime-videpuhelun välityksellä, kun äiti sairastui koronaviruksen vuoksi. Kuunnellessan Michellen kertomusta tilanteesta myös uutisankkuri kyyneltyi.

Milo näki tyttärensä syntymän videon kautta.

Kun Roxanne McCabe synnytti tyttärensä, hänen miehensä Milo oli paikalla – tosin etänä. Milo joutui seuraamaan lapsensa syntymää Zoom-videoneuvottelusovelluksen kautta, koska on sairastunut koronavirukseen, kertoo People.

Sekä Roxanne että Milo olivat synnytyksen aikaan saman sairaalan eri kerroksissa.

– Se oli hyvin tunteikasta. Itkin ensimmäistä kertaa todella pitkään aikaan. Olin peloissani ja onnellinen ja surullinen, ja turhautunut itseeni, amerikkalainen Milo kuvaa.

"On vaikeaa sanoin ilmaista, miltä se kauhea tunne tuntuu..."

Vain viikkoa ennen synnytystä Milo sai tietää sairastuneensa koronavirukseen, kun positiivinen testitulos saapui. Miehelle kehittyi viruksen vuoksi vakava molemminpuolinen keuhkokuume.

– Tuntui kuin hukkuisin, mies kertoo.

Milo joutui sairaalahoitoon, ja samalla pari ymmärsi, ettei hän pääsisi paikalle synnytykseen. Kyseessä oli parin esikoinen. 

– On vaikeaa sanoin ilmaista, miltä se kauhea tunne tuntuu. Se oli hirveää. Minua pelotti niin paljon tehdä tämä yksin, Roxanne kuvailee.

Koska kumpikaan ei halunnut Milon jäävän paitsi synnytyskokemuksesta, pari alkoi ideoida. Lopulta he päättivät käyttää videopuhelua apunaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Aikovat näyttää tallenteen lapselle tulevaisuudessa

Parin tytär Emberly Anne syntyi terveenä. Milo sai nähdä ja kuulla hetken videopuhelun avulla.

– Olen kiitollinen siitä, että meillä on nykyteknologiaa. Voimme jakaa tallenteen tyttäremme kanssa, kun hän on vanhempi, Roxanne sanoo.

– En koskaan ajatellut, että ensimmäisen lapsemme kohdalla kertoisimme tällaista tarinaa siitä, miten hän syntyi.

Roxanne kertoi Facebookissa, että Milo sairasti 20 päivää, joista kaksi viikkoa sairaalassa. Hän sai tavata tyttärensä lopulta tämän ollessa neljän päivän ikäinen. Nyt mies on kotiutunut, mutta toipuu edelleen sairaudestaan ja on heikko.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Eivät aluksi pitäneet koronavirusta vakavana asiana

Roxanne ja Milo myöntävät, etteivät aluksi pitäneet koronavirusta vakavana asiana, koska ovat vain kolmekymppisiä.

– Kun koronavirusjuttu alkoi, ajattelimme: "Joo, olemme nuoria, olemme terveitä. Emme usko, että se vaikuttaa meihin". Kun koet jotain tällaista itse, se todella muuttaa ajattelutapaasi, Roxanne kuvaa.

Milo on samoilla linjoilla vaimonsa kanssa.

– Miten nuori tai terve sitten oletkaan, älä usko, että olet voittamaton, mies sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat