Stefan Therman tuomittiin ehdolliseen vankeuteen törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta

Stefan Therman kärysi ratista viime huhtikuussa.

Liikemies Stefan Therman tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. Koeaika päättyy 28.11.2021.

Therman joutuu maksamaan ehdollisen vankeusrangaistuksen ohessa 25 päiväsakkoa, joka tekee hänen tuloillaan 6 900 euroa. Lisäksi Therman määrätään suorittamaan valtiolle rikosuhrimaksun 80 euroa. Hänet myös velvoitetaan korvaamaan valtiolle päihdetutkimuskustannukset 166 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Ehdollinen rangaistus voidaan määrätä pantavaksi täytäntöön, jos tuomittu tekee koeaikana rikoksen, josta hänet tuomitaan ehdottomaan vankeuteen ja josta syyte on nostettu vuoden kuluessa koeajan päättymisestä.

Tuomiolauselman mukaan Therman ajoi autoaan 1,32 promillen humalassa. Sen lisäksi miehen verestä löytyi syytteen mukaan jälkiä amfetamiinin käytöstä.

Therman myönsi kuulusteluissa kuljettaneensa autoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Hän myös myönsi huumausaineen käyttörikoksen, vaikka ei ole kertomansa mukaan käyttänyt amfetamiinia.

Tapaus sattui pääsiäisenä 12. huhtikuuta, kun Therman lähti ajamaan autoa riideltyään silloisen puolisonsa Martina Aitolehden kanssa Hangossa sijaitsevassa kotonaan. Pääsiäisen jälkeen suhde Aitolehden kanssa päättyi eroon,

Aitolehti kertoi pian eron jälkeen Me Naiset -lehden haastattelussa, että hän soitti poliisit Thermanin perään pääsiäisenä.

– Ei siihen puheluun rohkeutta tarvittu. Minusta se oli itsestäänselvää. Ajattelin, että teen hänelle palveluksen. Mitä jos hän ajaa jonkun päälle tai menettää itse henkensä? En halua, että lapseni menettäisi isänsä tuolla tavalla, Aitolehti kertoi lehdessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja