Mainos

Starckjohann irti yrityssaneerauksesta

Starckjohann on ensimmäisenä suurena yrityksenä irrottautumassa velkasaneerauksesta. Yhtiö maksaa loput 580 miljoonan markan saneerausvelat ottamalla lainaa vapailta markkinoilta, mistä sitä saa nykyisin edullisemmin.

Starckjohann ja sen neljä tytäryhtiötä asetettiin yrityssaneeraukseen lokakuussa 1993. Saneerausohjelma olisi ilman keskeyttämistä jatkunut vuoteen 2002. Starckjohann Oy:n hallitus päätti rahoituksen uudelleenjärjestelyistä tänään. Lopullisen päätöksen tekee ylimääräinen yhtiökokous syyskuussa.

Myös kiinteistösijoitusyhtiö Vahva-Jussi on tekemässä saman "tempun". Sillä on ohjelmaveloista maksamatta muutamia kymmeniä miljoonia markkoja, jotka pääomistaja ja -velkoja Merita muuttaa normaaliehtoiseksi lainaksi.

Korkohyöty katosi

Starckjohann-konsernilla oli takanaan useita tappiollisia vuosia ja noin kahden miljardin markan velkataakka, kun velkasaneeraus alkoi. Nyt velat on saatu selvästi alle puoleen.

Toimitusjohtaja Taisto Riskin mukaan on vaikea arvioida, kuinka suuren helpotuksen yrityssaneeraus lopulta toi. Selvin erä on velkojen leikkaaminen 115 miljoonalla markalla.

-Korkokompensaatio pieneni korkokannan alenemisen myötä, ja vuoden ajan on menty jo väärään suuntaan. Uudet luottomme ovat pidempiaikaisia ja koroltaan halvempia kuin saneerausvelka. Riskin mukaan operaatio voi kääntyä voiton puolelle myös velkojille, jotka aikoinaan vaihtoivat liki 580 miljoonan markan lainat pääomaksi. Yhtiön osakkeen pörssikurssi on nimittäin enemmän kuin tuplaantunut.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.