Stadi Cup kerää ennätysmäärän tyttöjoukkueita viheriöille – toiminnanjohtajalta painava viesti tasa-arvoisesta lajikulttuurista

Stadi Cup kerää satoja tyttöjoukkueita viheriöille – toiminnanjohtaja toivoo tasa-arvoisempaa lajikulttuuria 6:13
MTV Uutiset Live kävi haistelemassa Stadi Cupin tunnelmaa ja riemua!

Helsingissä järjestettävä Stadi Cup kasvaa vuosi vuodelta. Viime vuonna joukkueita oli 410 ja nyt peräti 50 enemmän. Toiminnanjohtaja uskoo, että tapahtumalla on suuri merkitys yleisemmälläkin tasolla. 

Suurin Euroopassa pelattava tyttöjen jalkapalloturnaus kerää yli 7 000 pelaajaa Helsingin nurmikentille tällä viikolla. Vuodesta 1985 lähtien järjestetty tapahtuma on avoin ainoastaan tyttö- ja naisjoukkueille. 

MTV Uutiset Live kävi haistelemassa tunnelmaa Käpylän kentällä.

– On menty todella monta askelta oikeaan suuntaan, mutta aina sitä työtä voi tehdä eteenpäin, toteaa turnauksen toiminnanjohtaja Sami Löf

Löf viittaa tasa-arvon toteutumiseen lajissa, jossa on perinteisesti suosittu miehiä. Hän uskoo, että Stadi Cup edistää omalta osaltaan tyttöjen ja naisten asemaa lajin parissa. 

Esimerkiksi ammattilaistasolla palkkaerot miesten ja naisten välillä ovat vielä massiivisia. 

– Jos saataisiin niitä palkkatasoja edes vähän kohtaamaan tulevaisuudessa. 

"Valitettavasti aina löytyy yksilöitä, jotka eivät kunnioita toista ihmistä"

Löf nostaa esille myös toisen tasa-arvoa koskevan kysymyksen. Pienempien lasten otteluissa nuoremmat tuomarit tai pelinohjaajat saavat toisinaan osakseen epäkunnioittavaa käytöstä vanhempien keskuudesta. 

– Valitettavasti aina löytyy niitä yksilöitä, jotka eivät kunnioita toista ihmistä ja kokevat oikeudekseen huutaa erotuomarille.

Hän korostaa, että ilman tuomareita pelejä ei edes pelattaisi. 

– Samalla tavalla kuin nuoret pelaajat ottavat ensiaskeleita jalkapallon parissa, niin tekevät myös pelinohjaajat, jotka ovat itsekin lapsia vielä. 

Löf peräänkuuluttaa onnistumisen kokemuksien mahdollistamista myös heille. Samalla hän kuitenkin toteaa, että tässäkin asiassa on vuosikymmenten saatossa menty eteenpäin. 

– Oma tunne on, että tästä puhutaan enemmän tänä päivänä ja nykyään osataan käyttäytyä enemmän.

Artikkelin videolta voit katsoa Löfin kommentit sekä 7-vuotiaiden Iidan, Annin ja Aikon kannustushuudot.

Lue myös:

    Uusimmat