Kohupuhelinvalmistaja Turing kertoi uudesta tytäryhtiöstä – lupaa lisää uutisia kahden viikon sisällä

Kohupuhelinvalmistaja Turing on kertonut saaneensa valmiiksi uudelleenjärjestelynsä ja jatkavansa työtä älypuhelimensa kehittämisessä.

Turingin mukaan sen Turing Holdings -emoyhtiö on päättänyt perustaa uuden täysin omistetun tytäryhtiön jatkamaan Turing Robotic Industriesin tähän asti tekemää työtä.

Turingin Suomen yhtiö Turing Robotic Industries asetettiin konkurssiin 5. helmikuuta sen itse jätettyä konkurssihakemuksen. Turing suunnitteli aikanaan älypuhelimensa tuotannon aloittamista Nokian vanhassa koetehtaassa Salossa. Suomessa on tehty myös Turingin puhelinten muotoilu- ja suunnittelutyötä.

Turingin historiaan kuuluvat toistaiseksi alkuperäinen Turing Phone ja viime vuonna tulossa ollut Turing Phone Appassionato. Kumpaakaan ei lopulta tuotu laajemmin markkinoille. Alkuperäisen Turing Phonen tilaajille toimitettiin vain keskeneräisiä eikä täysin lupauksia vastanneita prototyyppiversioita puhelimista.

Viime vuonna Turing kehitti pitkälle uuden Appassionato-puhelinmallin, jota ei kuitenkaan lopulta tuotu markkinoille. Syynä olivat puhelimen tekniikan vanhentumisen ja suurten vaadittavien komponenttitilausten yhtälö, joka kasvatti riskit liian suuriksi.

Nyt Turing kertoo Turing Robotic Industriesin laitetiimien keskittyvän jatkossa komponenttien toimitusketjun hallintaan sekä uusien materiaalien tutkimukseen. Turing Holdingsin mukaan sen uuden tytäryhtiön TSI:n keskittyessä uusien älypuhehelinten suunnitteluun, Turing ulkoistaa PCBA-piirilevykeitystyön ja laitteiston kokoonpanon kumppaneilleen.

Lähettämässään tiedotteessaan Turing vihjaa kuvien kautta kumppanuuksistaan suomalaisen suunnitteluyrityksen Haltianin ja taiwanilaisen maailman suurimman elektroniikkavalmistajan Foxconnin kanssa, muttei kerro tältä osin tarkempia yksityiskohtia.

”TSI:n uuden johdon alla Turing pyrkii välttämään aiemmin tekemänsä virheet, laitteiden myöhästymisestä valmistuksen virheisiin, jotka loppukädessä vaikuttivat asiakkaidemme luottamukseen yhtiöön ja vahingoittivat yhtiön mainetta”, kommentoi Turing Holdingsin toimitusjohtaja Syl Chao.

Turing Holdigsin mukaan se tulee tekemään lisää TSI:hin liittyviä julkistuksia kahden viikon sisällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja