Mainos

SS: Yliopistopsykologien vastaanotot ruuhkautuneet – "Yhteiskunnan paineet lisääntyneet"

Opintopsykologien vastaanotot ovat ruuhkautuneet monissa yliopistoissa, kertoo Savon Sanomat. Ainakin Helsingin, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistoissa on tänä syksynä jouduttu sulkemaan ajanvaraus tilapäisesti pitkien jonojen vuoksi.

Esimerkiksi Itä-Suomen yliopistossa opintopsykologille ei ole saanut aikoja enää lokakuun alun jälkeen. Myös Helsingin yliopistossa jouduttiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa lopettamaan uusien aikojen antaminen.

Lukuvuonna 2014–2015 Helsingin yliopistossa sekä opintopsykologin vastaanotolle hakeutujissa että käyntimäärissä oli 30 prosenttia kasvua. Kasvu on historian suurinta, ja se on jatkunut tänä syksynä.

Vaasassa ja Oulussa puolestaan uusien aikojen antamista ei ole jouduttu lopettamaan mutta opintopsykologin vastaanotolle on kummassakin yliopistossa viikkojen jonot. Oulussa avoimelle vastaanotolle pääsee helpommin.

"Yhteiskunnan paineet liikaa"

Itä-Suomen yliopiston opintopsykologi Katri Ruth arvioi vastaanottojen ruuhkautumisten syiksi yhtäältä opintopsykologipalvelun tunnettuuden kasvamisen ja toisaalta lisääntyvät paineet, joita yhteiskunta kohdistaa opiskelijoihin.

– Epäilen yhdeksi syyksi opiskelijoiden asemaan koskevia heikennyksiä, kuten opintoaikojen ja opintotuen rajauksia ja hakumenettelyn tiukentumista. Ne lisäävät epävarmuutta ja ahdistusta tulevaisuudesta, kun opiskelija kokee esimerkiksi alan vaihtamisen hankalammaksi.

Opintopsykologit ovat huolissaan siitä, mitä yliopistojen säästölinja tarkoittaa opintopsykologipalveluille. Laki ei velvoita korkeakouluja järjestämään opintopsykologipalveluita.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.