Mainos

SS: Poliisin säästöille kritiikkiä ex-komisariolta – hallinnon palkankorotukset vievät kentältä lähes 100 virkaa

Poliisihallinnon palkankorotukset veivät lähes sata kenttäpoliisin virkaa, kommentoi pian entinen rikoskomisario Savon Sanomille.

Poliisin säästöohjelmalla oli hyvä tarkoitus, mutta toteutus ontuu, sanoo pian virkansa jättävä rikoskomisario Heikki Mansikka-aho Itä-Suomen poliisista. Rakenneuudistuksessa lakkautettiin alueellisia päälliköiden virkoja, mutta keskushallinto eli Poliisihallitus paisui. Samalla nousivat myös Poliisihallituksen virkojen palkkaluokitukset.

– Hallituksen esityksessä poliisin rakenneuudistuksesta linjattiin, ettei poliisin operatiiviseen henkilöstöön kosketa. Operatiivisesta henkilöstöstä tuli kuitenkin ainoa, josta on tingitty - ja vielä todella voimakkaasti. Henkilövähennykset on tehty rikostutkinnasta ja poliisin valvonta- ja hälytystoiminnasta, Mansikka-aho Itä-sanoo Savon Sanomien haastattelussa.

Mansikka-ahon mukaan Poliisihallituksen vuoden 2014 korotuksissa yksistään olisi voitu palkata esimerkiksi 17 poliisipäällikköä enemmän.

Päällikkövirkojen lisäksi lakkautuslistalle joutui liikkuva poliisi, jonka virat siirrettiin paikallispoliisiin. Vaikka lakkautusten ohella Poliisihallituksen virkojen määrän tuli pysyä samana, 178 henkilötyövuoden rajoissa, on luku nyt yli 100 enemmän kuin päätettiin – 282 henkilötyövuotta.

Kaikki luvut löytyvät ja ovat tarkistettavissa julkisista asiakirjoista, Savon Sanomat uutisoi. Mansikka-aho itse ei saa kommentoida asiaa poliisina, mutta hän jättää poliisinvirkansa tällä viikolla siirtyäkseen yliopistotutkijaksi.

– Poliisin uudistuksella oli hyvät tavoitteet, mutta huono toteutus. Poliisilla ei ole talous lainkaan hanskassa, Mansikka-aho summaa lehden haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.