Mainos

SS: Mies asui laittomasti mökillä 22 vuotta – saamassa vihdoin vakituisen asuinluvan

Vieremällä Pohjois-Savossa mökillään vakituisesti, mutta laittomasti vuodesta 1993 asunut mies on vihdoin hakenut Vieremäen kunnalta lupaa muuttaa mökkinsä vakituiseen asuinkäyttöön. Rakennuslautakunta aikoo esittää kunnanhallitukselle poikkeusluvan myöntämistä, kertoo Savon Sanomat.

Syyn poikkeusluvan esittämiselle on se, että asunto ei vaadi muutostöitä sekä se, että mies on ehtinyt asua mökillään jo yli 20 vuotta.

Vakituisesti mökeillään asuu laittomasti Savon Sanomien mukaan noin 24 000 suomalaista, sillä uusien loma-asuntojen ja tavallisten talojen erot alkavat nykyään olla hyvin pieniä. Eroja on kuitenkin esimerkiksi kaavoituksessa.

– Vaikka se on laitonta, on yleistä, että vakituinen osoite on siirretty vapaa-ajan asuntoon, kertoi Kuntaliiton johtava lakimies Ulla Hurmeranta Savon Sanomien haastattelussa viime vuonna.

Laitonta asumista kesämökeillä valvovat kunnat, mutta Savon Sanomien haastatteleman Hurmerinnan mukaan osa kunnista laiminlyö valvontaa esimerkiksi resurssipulan takia.

Korkein hallinto-oikeus on linjannut, että laittomalle asukkaalle voidaan kunnan niin halutessa asettaa uhkasakko.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.