Squash-mestaruuden voittaneet naispelaajat kokivat elämänsä shokin: Palkinnoksi ojennettiin vibraattorit, kovettumien poistajat ja vahaa ihokarvoihin

Kaksi naisurheilijaa voitti mestaruuden Espanjan Asturian maakunnan squashin naisten sarjassa. Palkintoseremoniassa heille ojennettiin paitsi pokaalit myös vibraattorit, ihokarvanpoistoon tarkoitettua vahaa ja sähköllä toimivat kovettumien poistajat. 

Kisan voittaneet Maribel Toyos ja Elisabet Sadó poseerasivat tympääntyneinä asiasta kertovan .

– Tämä sekä yllätti että suututti minut, Elisabet Sadó sanoo El Paísille.

37-vuotias Sadó on kilpaillut ammattimaisesti squashin parissa yli 15 vuotta. Hän on voittanut sekä maailman mestaruuden että oman maansa mestaruuden – jälkimmäisen seitsenkertaisesti.

Naiset valittivat palkinnosta

Kaksi päivää palkintoseremonian jälkeen naiset tekivät valituksen squashin lajiliitolle. He kuvailivat lahjoja "täysin asiattomiksi ja seksistisiksi" 

– Tällaista ei ole koskaan aiemmin tapahtunut, Maribel Toyos sanoi.

Hän toimii myös lajiliiton hallituksen jäsenenä.

Toyos teki asiasta ilmoituksen myös paikalliselle naisten oikeuksia ajavalle järjestölle.

Toimen voitokkaista naisista, Elisabet Sadó työskentelee myös sukupuolista syrjintää kokeneiden parissa.

– Tällainen asenne on niin perustavaa laatua olevaa sukupuolista syrjintää, että äärimmilleen vietynä se voi johtaa jopa naisten surmaamiseen, hän toteaa.

– Tämä sekä yllätti että suututti minut, Sadó sanoo.

"Urheilussa ei vieläkään tasa-arvoa"

Squashin naispelaajat ovat kokeneet syrjintää Espanjassa aiemminkin. Heillä on pienemmät palkkiot, vähemmän ylennyksiä ja huonompia varusteita, kuin miespuolisilla pelaajillaan. Mutta tällaista röyhkeyttä ei ole ennen sattunut.

– Toivottavasti tämä toimii varoittavana esimerkkinä ja saa ihmiset ymmärtämään, ettei urheilijoiden keskuudessa ole vieläkään saavutettu tasa-arvoa, Sadó sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat