Mainos

SPR muistuttaa henkisen tuen tarpeesta

Suomalaiset voivat auttaa tukemalla toinen toisiaan.

Yhdysvalloissa tapahtuneet terrori-iskut ovat järkyttäneet monia. Vaikka eiliset tapahtumat eivät suoranaisesti uhanneetkaan suomalaisia televisionkatsojia, pelkkä tilanteen seuraaminen voi aiheuttaa samanlaisia reaktioita kuin todellisen uhkatilanteen kokeminen.

- Suomalaisten turvallisuudentunne on järkkynyt. Olemme entistä tietoisempia omasta haavoittuvuudestamme, sanoo SPR:n henkisen tuen valmiusryhmää johtava psykologi Salli Saari.

Järkyttävän kokemuksen jälkeen on normaalia pelätä ja surra. Tapahtumat saattavat tuntua epätodellisilta ja painajaismaisilta. Jotkut reagoivat pelkoon myös fyysisillä oireilla. Levottomuus, ahdistuneisuus ja keskittymisvaikeudet ovat tavallisia tunnetiloja.

- Tärkeintä on jatkaa elämää tutulla tavalla, Saari muistuttaa. Arkisiin rutiineihin turvautuminen tuo turvallisuutta.

Amerikan Punainen Risti ei ole pyytänyt kansainvälistä apua

Amerikan Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat paikan päällä auttamassa terrori-iskujen uhreja ja heidän läheisiään. Ainakaan toistaiseksi Amerikan Punainen Risti ei ole pyytänyt kansainvälistä apua, sillä heillä on riittävästi omia avustustoimiin ja verenluovutukseen osallistuvia vapaaehtoisia.

Suomen Punainen Risti lähettää apua kansainvälisen Punaisen Ristin avustusvetoomusten perusteella. Koska vetoomusta ei ole tullut, Suomesta ei lähetetä apua ainakaan vielä.

Suomalaiset voivat auttaa tukemalla toinen toisiaan


Monet suomalaiset haluaisivat osallistua ja auttaa. SPR korostaa, että Suomessa ei ole tarvetta ylimääräiselle verelle.

- Niinkin yksinkertaiselta kuulostava apukeino kuin puhuminen voi helpottaa oloa huomattavasti, Saari toteaa. Paras keino auttaa, on keskustella aiheesta ja sen herättämistä tunteista myös niiden kanssa, joilla ei ehkä ole ketään, kenen kanssa puhua, Saari jatkaa.

Suomessa asuu lukuisia amerikkalaisia ja muita ulkomaalaisia, jotka saattavat tarvita henkistä tukea. Suomen Punainen Risti tarjoaa tukea myös heille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.