Spotifyn pomo reagoi yksityisyyskohuun: "Anteeksi"

Musiikkipalvelu Spotifyn johtaja Daniel Ek on reagoinut palvelun uusista tietosuojakäytännöistä nousseeseen kohuun.

Ek toteaa, että uudet käytännöt ovat aiheuttaneet paljon sekaannusta siitä minkälaista tietoa Spotify käyttäjistään kerää ja mitä käyttäjätiedoilla tehdään. Ek pahoittelee tilannetta blogikirjoituksessaan, jonka hän on otsikoinut yhdellä sanalla - "Anteeksi".

-Meidän olisi pitänyt paremmin kertoa, että mitä nämä käytännöt tarkoittavat, kirjoittaa Ek.

Ek toteaa, että Spotifyssä ymmärretään, että ihmiset ovat huolestuneita henkilökohtaisista tiedoistaan. Ekin mukaan Spotify on sataprosenttisesti sitoutunut käyttäjiensä yksityisyyteen ja siihen, että käyttäjillä on mahdollisuus hallita jakamiaan tietoja.

Ek viittaa siihen, että Spotifyn uudessa tietosuojakäytännössä saatetaan pyytää pääsyä uudenlaiseen käyttäjätietoon, kuten valokuviin, kännykän sijaintiin, ääniohjaukseen ja kontaktilistaan.

Ek painottaa, että käyttäjien ei ole pakko jakaa tällaista tietoa ja että käyttäjiltä pyydetään lupaa ennen kuin kyseisiin tietoihin kaivaudutaan.

Ek toteaa, että käyttäjiltä kerätään esimerkiksi vain sellaisia kuvia, jotka he ovat päättäneet jakaa eikä palvelu skannaa käyttäjiensä kuvakirjastoja.

Myöskään sijaintitietoja ei kerätä ilman käyttäjän lupaa. Sijaintitiedon avulla käyttäjälle on mahdollista tarjota musiikkia, jota kuunnellaan parhaillaan kyseisellä alueella.

Niinikään käyttäjän laitteen mikrofonia ei käytetä ilman lupaa. Ekin mukaan mikrofonia voitaisiin käyttää tulevien sovellusversioiden ääniohjaukseen.

Ek kirjoittaa, että Spotify kyllä jakaa joitakin käyttäjätietoja yhteistyökumppaneilleen markkinointia ja mainontaa vaten. Ekin mukaan tässä tiedossa yksittäisen käyttäjän tietoja ei identifioida.

Ek kirjoittaa, että Spotify aikoo päivittää tietosuojakäytäntöään, jotta se se olisi selkeämpi ja ymmärrettävämpi.

Lue myös:

    Uusimmat