SpaceX päästi ensimmäistä kertaa Crew Dragonin sisälle: Tällainen on alus, joka vie turisteja ulkoavaruuteen!

SpaceX päästi ensimmäistä kertaa Crew Dragonin sisälle 1:53

Elon Muskin kipparoiman, avaruusraketteja valmistavan Space X:n uusi Crew Dragon -avaruusalus saa näillä näkymin miehittämättömän ensilaukaisunsa marraskuussa 2018.

Viimeisten vuosien aikana amerikkalaiset astronautit ovat joutuneet käyttämään venäläisiä raketteja päästäkseen ylipäätään avaruuteen.

Futuristisen Crew Dragonin on tarkoitus vihdoin kuljettaa NASA:n astronautteja kansainväliselle avaruusasemalle.

Mielenkiintoista on, että aluksella tullaan lennättämään ensimmäistä kertaa myös turisteja ulkoavaruuteen. SpaceX:n mukaan kaksi yksityishenkilöä on maksanut jo merkittävän ennakon matkasta Kuun ympäri.

Yritys päästi toimittajat tutustumaan alukseen

SpaceX päästi ensimmäistä kertaa myös toimittajat tutustumaan paljon puhutun aluksen sisätiloihin Etelä-Kaliforniassa. Oheiselta videolta on nähtävissä, että uuden avaruusaluksen sisältä löytyy neljä istuinta. Sisällä on muuten tilaa yhteensä jopa seitsemälle ihmisille.

Keskimääräisen matkan maasta avaruusasemalle sanotaan kestävän pyöreästi kuudesta tunnista 24 tuntiin. 

Crew Dragonin sisällä operoidaan avaruuspuvuissa, jotka ovat silmin nähden paljon kevyempiä kuin mitä ollaan tähän mennessä nähty.

Ensimmäinen miehitetty lento toteutuu mahdollisesti ensi vuoden puolella. Matkaan lähetetään tällöin näillä näkymin kaksi ihmistä. 

Hyppää sisään Crew Dragoniin yläpuolelta löytyvältä videolta!​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat