Elon Muskin haave avaruusmatkailusta on askeleen lähempänä tavallista Maan asukkia, jos SpaceX:n laukaisu onnistuu tänään: "Tämä on iso askel"

Elon Muskin haave avaruusmatkailusta on askeleen lähempänä tavallista Maan asukkia, jos SpaceX:n laukaisu onnistuu:"Tämä on iso askel" 7:17
Ilmatieteen laitoksen avaruustutkimusryhmän päällikkö kertoo, mistä USA:n ja SpaceX:n avaruushankkeessa on kyse.

Yhdysvaltalaisen SpaceX-avaruusyhtiön suunnitelmat viedä kaksi astronauttia kansainväliselle avaruusasemalle parantavat tavallisen Maan asukkaan mahdollisuuksia päästä avaruusmatkalle.

Huono sää sotki yhdysvaltalaisen avaruusyhtiö SpaceX:n ja hankkeessa mukana olleen Nasan suunnitelmat laukaista kaksi astronauttia kohti kansainvälistä avaruusasemaa eilen illalla. Avaruusaluksen on kuitenkin määrä lähteä matkaan tänään, kun laukaisua yritetään paremmassa säässä.

Ilmatieteen laitoksen avaruustutkimusryhmän päällikkö Ari-Matti Harri arvioi, että onnistuessaan SpaceX tuo perustajansa Elon Muskin haaveen avaruusturismista jälleen lähemmäs tavallisia Maan asukkaita.

Muskin tavoitteena pidemmällä aikavälillä on ollut viedä ihmisiä Marsiin ja perustaa planeetalle siirtokuntia.

– Kaikki nämä, mitä nyt tehdään, ovat edellytyksiä sille, Harri kommentoi aamun Uutisaamu-ohjelmassa.

– Täytyy olla halpaa ja luotettavaa kapasiteettia viedä ihmisiä sekä järjestelmiä ja laitteita avaruuteen. Tämä on iso askel siinä.

Millaisia voisivat olla turistimatkat avaruuteen? Muun muassa tähän ja muihin kysymyksiin Harri vastasi Uutisaamun haastattelussa. Katso koko haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat