SpaceX:n tehtävä oli menestys: "Laskeutuva raketti ei kaatunut tai tehnyt merialustaan reikää"

Näin SpaceX:n historiallinen lento eteni 3:55

Amerikkalaisen avaruusyhtiö SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk pitää Falcon 9 -raketin onnistunutta laskeutumista suurena merkkipaaluna tulevaisuuden avaruusmatkoja ajatellen.

SpaceX onnistui eilen ohjaamaan avaruusraketin meressä kelluvalle alustalle. Tavoitteena on vähentää merkittävästi avaruusmatkojen kustannuksia käyttämällä rakettien osia uudestaan.

– Tehtävä erosi aiemmista siinä, että tällä kertaa raketti ei rei’ittänyt alustaa tai kaatunut. Olen onnistumisesta hyvin innoissani, myös sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtajana toimiva Elon Musk sanoo.

Musk kertoo, että yhtiölle oli hyvin tärkeää onnistua merialustalle laskeutumisessa, sillä puolet sen tulevista tehtävistä vaatii laskeutumista merellä.

– Rakettista katsottuna alusta on hyvin pieni, joten laskeutumista voisi verrata postimerkkiin tähtäämiseen.

Muskin mukaan tekniikka on nyt osoittanut käyttökelpoisuutensa, mutta sitä pitää vielä kehittää muutamia vuosia ennen laajempaa käyttöä.  

SpaceX:n raketit kuljettavat rahtia Kansainväliselle avaruusasemalle. Yhtiöllä on 1,6 miljardin dollarin sopimus kuljetuksista Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat