SpaceX:n raketti räjähti Texasissa – kaavailtu koelaukaisu ei toteudukaan aikataulussa

0:59

SpaceX-yhtiön kaavailema avaruusmatkailu ei toteudu aikataulussaan, sillä yhtiön kantoraketti räjähti keskiviikkoiltapäivänä paikallista aikaa.

Räjähdyspaikka sijaitsee Texasin eteläosissa lähellä Boca Chicaa.  Kantoraketti Mk1 Starship räjähti siihen tulleen vian vuoksi. Tiettävästi kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Kantoraketti oli prototyyppi, jolle suoritettiin painetestiä. Kokeella pyritään välttämään vastaavanlaisten tilanteiden tapahtumisen oikeiden avaruusmatkailuun tarkoitettujen alusten osalta.

– Tämän päivän testien tarkoituksena oli paineistaa järjestelmät maksimiin, joten lopputulos ei tullut täysin yllätyksenä, SpaceX-yhtiön edustaja kommentoi The Vergelle.

Räjähdys ei ole takaisku hankkeelle

Yhtiö uskoo, ettei prototyypin räjähdys ole maailmaajärisyttävä takaisku yhtiön kaavailemia avaruusmatkoja ajatellen.

SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk on todennut aiemmin, että yhtiön aikeissa on rakentaa useita Starship-versioita ja jatkavansa niiden kehitystyötä.

Toimitusjohtajan visioi, että isommilla aluksella lennetään Kuuhun ja myöhemmin jopa Marsiin. Starship-rakettien on kaavailtu kuljettavan tulevaisuudessa jopa 100 ihmistä Marsiin.

Musk esitteli Starship-hankkeen ensimmäistä kertaa vuonna 2018.

Lähteet: Business Insider, ShlashGear, Twitter

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja