Video: SpaceX kuljetti USA:n hallituksen "mysteerisatelliitin" onnistuneesti kiertoradalle

Video: SpaceX lähetti mysteerisatelliitiin onnistuneesti avaruuteen 2:21

SpaceX-yhtiön raketti kuljetti eilen onnistuneesti Yhdysvaltain hallituksen satelliitin maata kiertävälle radalle. Zumaksi kutsutun satelliitin tehtävästä tai tarkoituksesta ei ole hiiskuttu julkisuuteen mitään.

Sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtajana tunnetuksi tulleen Elon Muskin johtaman SpaceX:n oli alun perin tarkoitus saada Zuma matkaan jo marraskuussa, mutta laukaisua lykättiin useaan otteeseen muun muassa lisätesteihin ja huonoon säähän vedoten.

Cape Canaveralista Floridasta matkaan lähetetystä Zumasta tiedetään hyvin vähän. Sen on rakentanut Virginiassa sijaitseva avaruus- ja puolustusalan yritys Northrop Grumman.

Yritys on kertonut valinneensa SpaceX:n Zuman kuljettajaksi, koska halusi sen kiertoradalle mahdollisimman turvallisesti ja edullisesti.

SpaceX on onnistunut pudottamaan avaruuskuljetusten kustannuksia tuomalla rakettinsa hallitusti takaisin maanpinnalle ja käyttämällä niiden osia uudelleen. Viime vuoden aikana yhtiö teki 18 onnistunutta laukaisua ja yhtiön edustajan mukaan tavoitteena on tehdä vielä useampia lentoja tänä vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat