South Parkin tekijöiltä ennenkuulumaton ele: pyytävät anteeksi 12 vuoden takaista jaksoa – "Al Gore oli oikeassa koko ajan"

Ennenkuulumaton ele South Parkin tekijöiltä: pyytävät anteeksi Al Gorelta pilkkaansa 0:41

South Parkin 22. tuotantokauden tuoreimmassa jaksossa ManBearPig-hirviö tulee ja tappaa animaatiosarjan hahmoja. Hirviö oli 12 vuotta sitten ilmastonmuutoksen vertauskuva.

Vuonna 2006 julkaistiin Yhdysvaltain entisen varapresidentin Al Goren tähdittämä An Inconvenient Truth -dokumenttielokuva, jossa pitkän linjan ympäristöaktivisti Gore halusi nostaa esille ilmastonmuutoksen uhkia.

Yllä olevalla videolla näet ennenkuulumattoman anteeksipyyntökohtauksen sarjan tuoreesta jaksosta.

Kaikille ja kaikille vinoileva animaatiosarja South Park julkaisi samana vuonna jakson, jossa pilkattiin Al Gorea kovalla kädellä. Gore esitettiin sekopäisenä hölmöläisenä, joka yrittää varoittaa ihmisiä järjettömän kuuloisesta hirviöstä, joka on osaksi ihminen, osaksi karhu ja osaksi sika: ManBearPig.

Sarjan päähahmot yrittivät jaksossa vääntää animaatio-Gorelle rautalangasta, että noin älytön uhka on vain hänen mielikuvitustaan ja hän on keksinyt sen vain saadakseen huomiota.

– Nyt ymmärrän, miksi sinulla ei ole ystäviä. Sinä keksit ManBearPigin vain saadaksesi itsellesi huomiota, koska olet luuseri! pojat tylyttävät Gorea jakson päätteeksi.

Uusimmassa jaksossa ManBearPig tulee, tuhoaa ja tappaa

Tämän päivän tiedon valossa 12 vuoden takainen jakso näyttäytyy tietysti melkoisena hutina. Ilmastonmuutoksen aiheuttamat ongelmat tuntuvat yhä vahvemmin kaikkialla maailmassa, ja IPCC:n julkaisema raportti lokakuussa varoitti tilanteen vain pahenevan, mikäli muutoksia ei tapahdu.

South Parkin tekijät Matt Stone ja Trey Parker eivät tunnetusti harrasta anteeksipyyntöjä tai myönnä tehneensä pilkassaan huteja.

Nyt he kuitenkin pyytävät anteeksi omalla tavallaan: torstaina Comedy Central -tv-kanavalla Yhdysvalloissa näytetty 22:nnen tuotantokauden tuorein jakso tuo ManBearPigin takaisin, ja tällä kertaa sarjan animaattorit pääsevät näyttämään kykyjään verilöylyn tekemisessä.

Otus tulee ja uhkaa tappaa koko ihmiskunnan.

South Parkin Twitter-tilillä julkaistua jaksoa puffattiin saatetekstillä, jossa annettiin myönnytys Al Gorelle.

– Al Gore oli oikeassa koko ajan... twiitti totesi ytimekkäästi.

Jaksossa Stone ja Parker pyytävät anteeksi myös ääneen. ManBearPigin päästessä valloilleen sarjan tunnetut päähahmot Stan, Kyle, Cartman ja Kenny etsivät Goren käsiinsä, koska vain tämä voi pelastaa maailman hirviöltä. 

Keilahallista löytyvä Gore pyytää poikia pyytämään anteeksi. Lopulta he pyytävät anteeksi, että pilkkasivat Gorea.

Stone ja Parker tekevät jota kuinkin kaikkien sarjan hahmojen äänet itse, eli anteeksipyyntö tulee heidän suustaan.

Molemmat asuvat maastopalojen riivaamassa Kaliforniassa

Matt Stone ja Trey Parker tutustuivat Coloradon yliopistossa ja alkoivat tehdä South Parkia vuonna 1997. Sarja on tunnettu todella kärjistetystä satiirista, jossa pilkkaa tehdään mistä vain.

Nykyään Stone ja Parker asuvat Los Angelesissa Kalifornian osavaltiossa – missä tällä hetkellä roihuaa osavaltion historian pahimmat maastopalot.

Lue myös:

    Uusimmat