Mainos

Soten valinnanvapaudesta tulossa tarkennettuja linjauksia – väitettyjä kustannussäästöjä kyseenalaistettu

Sosiaali- ja terveyspalvelujen eli soten valinnanvapaudesta on tulossa tarkennettuja linjauksia hallitukselta aamupäivällä. Valinnanvapauteen liittyvät lakiesitykset ovat käsittelyssä valtioneuvoston istunnossa aamupäivällä ja tulevat julki pian sen jälkeen.

Hallitukselta odotetaan muun muassa tietoja siitä, miten valinnanvapauslain esitysluonnoksen saamaan lausuntopalautteeseen on reagoitu.

Hallituksessa on toivottu, että sote- ja maakuntauudistus kuroisi kestävyysvajetta vajaan kolmen miljardin euron edestä. Enemmistö lausunnonantajista on kuitenkin asettanut tavoitellut kustannussäästöt kyseenalaisiksi. Monet arvioivat, että uudistus tuo pikemminkin lisäkustannuksia kuin säästöjä.

2:01

Joukko hallituksen ministereitä on järjestämässä tiedotustilaisuuden sotesta ja maakuntauudistuksesta alkuillasta. Valinnanvapausesitysten on tarkoitus edetä eduskunnan käsittelyyn jo keskiviikkona.

Hallitus antoi jo aiemmin eduskunnalle esitykset uusien maakuntien perustamisesta sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuun siirrosta kunnilta maakunnille.

Koko sote-paketin olisi määrä olla valmiina kesällä. Eduskunta on tehnyt istuntovarauksia aina heinäkuulle saakka.

2:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.