Mainos

Soten kiistellyt valinnanvapauslinjaukset lähtivät lausunnoille – huolta herättää erikoissairaanhoidon tulevaisuus

Kiistelyä herättäneet linjaukset sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapaudesta on lähetetty lausuntokierrokselle. Sosiaali- ja terveysministeriö lupaa, että lausuntokierrokselta saadut näkemykset huomioidaan linjauksia viimeisteltäessä.

Valinnanvapauslain esitysluonnoksesta saa antaa lausuntoja ministeriölle 15. joulukuuta saakka. Lakiluonnokseen liittyvä aineisto on kaikkien nähtävillä verkossa.

Tähän mennessä julkisuudessa ovat herättäneet huolta erikoissairaanhoitoon kaavaillut asiakassetelit sekä se, missä laajuudessa asiakasseteleitä käytettäisiin. Muun muassa lääkärit ovat olleet huolissaan, kaikkoaisivatko osaajat julkisesta erikoissairaanhoidosta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on aiemmin sanonut, että valinnanvapauslinjauksista saatava palaute kuunnellaan tarkkaan. Viime kuussa Sipilä piti mahdollisena, että valinnanvapauslinjauksia vielä muutetaan lausuntokierroksen perusteella.

– On tärkeää, että lausuntokierrokselta tuleva palaute kuullaan huolellisesti – ja jos siitä tulee jotakin yhdensuuntaista viestiä, niin sitten esitystä vastaavasti muutetaan, Sipilä sanoi mediatapaamisessa Brysselissä 20. lokakuuta.

Soten valinnanvapauslain on kaavailtu tulevan eduskunnan käsittelyyn ensi keväänä. Jos hallituksen suunnitelma toteutuu, laki astuisi voimaan vuoden 2020 alusta. Tämän jälkeen valinnanvapaus otettaisiin käyttöön asteittain.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.