Mainos

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta – syynä kiistelty sote-uudistus

Eduskunta äänestää tänään hallituksen luottamuksesta. Luottamuslauseäänestys koskee opposition välikysymystä hallituksen sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksesta. Välikysymyksen ovat allekirjoittaneet kaikki viisi oppositiopuoluetta.

Eduskunta keskusteli eilen välikysymyksestä. Kiistelty kysymys on muun muassa hallituksen esitys siitä, että sote-palvelujen valinnanvapaus otetaan käyttöön vaiheittain.

Hallituksen mukaan hitaimmat maakunnat saavat painavista syistä lisäajan sote-palveluiden valinnanvapauden käyttöönottoon. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) mukaan hallitus haluaa vaiheistuksella varmistaa, että suomalaiset pk-yritykset ja maakunnat pääsevät mukaan tuottamaan sote-palveluita.

– Maakunnilla on erilaiset valmiudet toimeenpanna valinnanvapaus, Rehula kertoi eilen vastatessaan hallituksen puolesta opposition välikysymykseen.

Rehula sanoi, että osa maakunnista aloittaa puoli vuotta etuajassa ja osa puoli vuotta jäljessä. Pääsääntö on kuitenkin edelleen se, että valinnanvapaus tulee voimaan vuoden 2019 alussa.

Opposition mielestä vaiheistus on kosmeettinen. Oppositio kantaa edelleen huolta siitä, että julkiset terveyskeskuspalvelut aiotaan yhtiöittää ja panna kilpailemaan terveysjättien kanssa markkinoille. Opposition mielestä ehdotus ei myöskään vastaa siihen, miten yhdenvertaiset palvelut toteutuisivat koko maassa.

2:15


2:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja